Istraživanje potvrdilo - pušenje umanjuje vrednost automobila

Razonoda

27.09.2017

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim što ugrožavaju svoje i tuđe zdravlje, pušači štete i svojim automobilima, tačnije umanjuju njihovu vrednost. To je pokazalo istraživanje britanskog portala "carbuyer".

RepublikaFoto: pixabay.com
Osim što je štetno za zdravlje, pušenje umanjuje i vrednost automobila

Anketa je izvedena na uzorku od preko 6.000 ispitanika širom ove zemlje i pokazala je da njih 87 odsto nikada ne bi kupili automobil u kome su se pušile cigarete. Na ovom portalu koji objavljuje recenzije novih i polovnih automobila izračunato je da se, u proseku, automobil pušača proda po ceni koja je za 2.000 funti (oko 2.300 evra) manja od one koju dostiže isto vozilo čiji je vlasnik nepušač.

Gubitak - 9,6 milijardi funti!

Naravno, pedantni Englezi nisu na tome stali već su izračunali da se u naciji koja poseduje 30 miliona vozila od čega je vlasnika-pušača oko 7,6 miliona godišnje, zbog gubitka vrednosti automobila, pušači izgube oko 9,6 milijardi funti.

Duvanski dim, osim plućima pušača, šteti i automobilu. Uvlači se u tkaninu kojom su pokriveno nebo, vrata, sedišta. Stvara žutu skramu i ostavlja neprijatni miris kojeg se gotovo nemoguće osloboditi. Skupo dubinsko pranje u nekim slučajevima može pomoći ali ni ono nije svemoćno kada treba ukloniti neprijatni miris. Zaključak se sam nameće, pušenje ili zdravlje (i više novca od prodaje automobila).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading