Fanovi odahnuli, "Ferari" i "Lamborgini" ostaju verni benzincima!

Razonoda

14.09.2017

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon razočarenja koje je britanski Aston Martin doneo fanovima najavom da prelazi na elektromobile, ovo je svakako melem na ranu tradicionalnih fanova.

RepublikaFoto: Newspress
Novi Ferari Portofino menja Kaliforniju T, od njega je lakši, savremeniji i sa V8 motorom od 592 KS - brži

Legendarni Ferari i Lamborgini objavili svoje planove tokom Salona automobila u Frankfurtu i u njima nema vozila na elektro pogon. Tradicija snažnih i glasnih V8, V10 i V12 benzinaca biće očuvana i u narednim godinama, a jedini ustupak sve oštrijim ekološkim normama biće elektromotori koji će služiti kao ispomoć glavnog benzinskog agregata. Dakle, hibridi da, elektromobili ne u dogledno vreme.

RepublikaFoto: Newspress
Lambrogini Aventador S roudster, sa sklopivim krovom, V10 benzincem i 730 KS privukao je puno pažnje

Naravno, oba brenda ostaju otvorena za promene, ali kako se navodi, smatraju da im trenutna tehnologija, usled svojih limita, ne dozvoljava da stvore sportski automobil bolji od aktuelnih koje pokreću benzinski motori. Ovogodišnja Ferari premijera je, uslovno rečeno, uvodni model. Reč je o nasledniku Kalifornije nazvanom Portofino. Kabriolet pogonjen V8 benzincem sa 592 KS dostiže najveću brzinu od 320 km/h. Isporuke počinju naredne godine, a cena je takođe uvodna – svega 196.000 evra (u Italiji). Sa druge strane Lamborgini Aventador S roudster je sa V12 benzincem od 730 KS daleko od uvodnog. Do 100 km/h treba mu manje od tri sekunde, a najveća brzina je 350 km/h. Pogon je na svim točkovima, a sedmostepeni automatski menjač stepene prenosa menja za svega 50 milisekundi. Impresivna tehnologija i još impresivnija cena od 373.000 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading