TIM SNOVA: Daimler i BMW bi mogli da sarađuju na razvoju i proizvodnji delova

Autor: autoblog.rs/autonet.hr

Razonoda

22.12.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema poslednjim izveštajima nemački auto divovi Daimler i BMW bi mogli u skoroj budućnosti da značajno prošire svoju saradnju. Drugim rečima, pored zajedničkog rada na “rešenjima mobilnosti” i sl. Daimler i BMW bi mogli da počnu zajednički razvoj ključnih delova svojih automobila poput platformi, baterija, tehnologije autonomnog upravljanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
BMW i Daimler bi mogli uskoro mogli da započnu saradnju

Tako bar javljaju "Automotive News" i "Bloomberg" koji se pozivaju na dobro upućeni insajderski izvor i dodaju da će saradnja biti ograničena na tehnologiju koja nije specifična za marke ovih proizvođača. Dodajmo i da plodovi ove eventualne saradnje na tržište neće stići bar još nekoliko godina.

Foto: Daimler Media
Daimler je vlasnik brenda Mercedes

Razlog za ovu navodnu dublju saradnju leži u želji za ubrzanjem razvoja novih tehnologija poput autonomnog upravljanja i električnih pogona, kao i smanjenjem troškova koji prate ove tehničke i tehnološke izazove.

Podsetimo, oba proizvođača imaju ambiciozne planove za razvoj električne ponude i oba su obećala uvođenje naprednih sistema autonomnog upravljanja u svoju ponudu u narednih nekoliko godina.

Mercedes i BMW već imaju određenu saradnju u nabavci delova, zajedno su s Audijem 2015. kupili "HERE Technologies" za izradu digitalnih mapa, udružili su svoje car-sharing platforme "Car2Go" i "DriveNow".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading