NEMAČKI MINISTAR PORUČIO: Napravite seksi električni automobil, kao što je Tesla

Autor: b92.net

Razonoda

24.11.2018

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ministar ekonomije pozvao je proizvođače automobila u toj zemlji da se ugledaju na Teslu kada je reč o dizajnu električnih modela.

RepublikaFoto: Printskrin: twitter.com/TeslaSchweiz
Tesla Roadster

Lepota je, kako kažu, u oku posmatrača. Ipak, privlačan dizajn nije ono što većina ljudi prvo pomisli kada vidi neki od savremenih električnih automobila.

Međutim, mnogi smatraju da se američki proizvođač Tesla u tome razlikuje od konkurencije i da su njegovi modeli daleko privlačniji od električnih rivala koji su trenutno dostupni na tržištu.

Među njima je i nemački ministar ekonomije, Peter Altmajer, koji smatra da bi auto-kompanije iz njegove zemlje trebalo da slede put kojim je krenula kompanija Tesla. On je svoje mišljenje od dizajnu električnih automobila izneo na jednom panelu na kome se diskutovalo o tehnologijama budućnosti.

RepublikaFoto: Tesla Motors

- Pitam se kada će Mercedes, Folksvagen ili BMW napraviti upola seksi električni automobil kao što je Tesla - izjavio je Altmajer.

- Ako govorimo o atraktivnosti električnih modela naših kompanija, smatram da bi one trebalo da izađu pred kupce sa nekim svežim dizajnerskim idejama - dodao je on.

S obzirom da su sva tri nemačka proizvođača najavila "električni ofanzivu" u narednih nekoliko godina, ostaje da se vidi da li će poslušati sugestiju svog ministra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading