PREKRŠAJNA PRIJAVA ZBOG NASILNIČKE VOŽNJE: Subotička policija zadržala kamiondžiju, imao 2,18 promila alkohola u krvi

Autor:

Hronika

14.04.2024

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozaču određeno zadržavanje do 12 sati.

PREKRŠAJNA PRIJAVA ZBOG NASILNIČKE VOŽNJE: Subotička policija zadržala kamiondžiju, imao 2,18 promila alkohola u krvi

Foto: Shutterstcok

Subotička policija sinoć je intervenisala u Staroj Moravici, gde je isključila četrdesetjednogodišnjeg muškarca zbog nasilničke vožnje.

Naime, policija je zatekla vozača kako upravlja teretnim vozilom sa visokom koncentracijom alkohola u organizmu, tačnije sa 2,18 promila alkohola.

Ovo predstavlja ozbiljan prekršaj, a vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati. Protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

Upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola je ozbiljno krivično delo, a zakoni koji regulišu ovo pitanje variraju u različitim zemljama. U Srbiji, kao i u većini zemalja, vožnja pod uticajem alkohola se strogo kažnjava.

Foto: pixabay.com

Ilsutracija

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima Republike Srbije, vozači ne smeju upravljati vozilom ako imaju koncentraciju alkohola u organizmu veću od propisane granice. Ova granica se često izražava u promilima, a u većini zemalja, uključujući Srbiju, ta granica je 0,3 promila alkohola u krvi za vozače, odnosno 0,0 promila za mlade vozače (vozače sa manje od dve godine iskustva) i vozače profesionalce.

Kazne za vožnju pod dejstvom alkohola u Srbiji mogu biti ozbiljne i uključuju novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole, zatvorsku kaznu i druge restrikcije. Osim toga, vozač koji je uhvaćen pod dejstvom alkohola može biti podvrgnut dodatnim merama kao što su obavezno lečenje zbog alkoholizma, rad u javnom interesu, i slično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading