BRAT MAKARONE DROGIRAN I PIJAN UBIO ČOVEKA: Proveo u pritvoru skoro godinu dana, a onda je usledila ova odluka suda!

Autor:

Hronika

12.04.2024

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužen brat Dejana Palića Makarone pušten u kućni pritvor.

BRAT MAKARONE DROGIRAN I PIJAN UBIO ČOVEKA: Proveo u pritvoru skoro godinu dana, a onda je usledila ova odluka suda!

Foto: Ilustracija: Republika.rs,ST/Nebojša Mandić

Goran Palić, brat poznatog biznismena Dejana Palića Makarone, nedavno je pušten u kućni pritvor nakon što je optužen da je pijan i drogiran svojim vozilom izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Pavle Belovanović (65) prošlog jula kod Smederevske Palanke. Palić je upravljao kombijem kada je naleteo na Belovanovića, čiji je automobil bio pokvaren pored puta.

Teške povrede i bekstvo osumnjičenog

Nesrećni Belovanović je pao pored puta i nakon nekoliko dana preminuo od posledica teških povreda. Nakon nesreće, Palić je pobegao i uhvaćen je 5 sati kasnije na lokalnom putu u kombiju kako spava. Tokom hapšenja utvrđeno je da je imao 2,53 promila alkohola u krvi i da je bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

- Tada je utvrđeno da je u trenutku saobraćajne nesreće imao 2,53 promila alkohola u krvi i da je bio pod dejstvom terapije protiv psihoaktivnih supstanci - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Optužnica i neočekivana odluka suda


Protiv Palića je podignuta optužnica zbog krivičnog dela teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanja pomoći nakon nesreće. Iako je bio u pritvoru tokom istrage zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično delo, Viši sud u Smederevu nedavno je doneo odluku da mu ukine pritvor i zameni ga kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Ponovljena bojazan i prethodni prekršaji

Ovo nije prvi put da je Palić bio uključen u saobraćajne prekršaje, te je zbog toga bio nekoliko puta kažnjavan. Ipak, uprkos bojazni da bi mogao ponoviti delo, sud je doneo odluku o puštanju osumnjičenog u kućni pritvor.

- Sud mu je ukinuo pritvor i zamenio ga sa kućnim pritvorom uz elektronski nadzor - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Posledice nesreće i dalji tok sudskog postupka

Saobraćajna nesreća koju je Palić izazvao imala je tragične posledice po život Pavla Belovanovića, a sada se čeka dalji tok sudskog postupka povodom ovog slučaja. Optužnica se trenutno nalazi u fazi potvrđivanja, a javnost sa nestrpljenjem očekuje ishod ovog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading