POLICIJA SPREČILA KRIJUMČARENJE! : Muškarac iz Kosovske Mitrovice uhvaćen u akciji nedozvoljene trgovine!

Autor:

Hronika

12.04.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivična prijava protiv muškarca iz Kosovske Mitrovice zbog nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

POLICIJA SPREČILA KRIJUMČARENJE! : Muškarac iz Kosovske Mitrovice uhvaćen u akciji nedozvoljene trgovine!

Foto: MUP Srbije

Kraljevačka policija najavila je podnošenje krivične prijave protiv 39-godišnjeg muškarca iz Kosovske Mitrovice zbog nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima. U vozilu marke "pežo" kojim je upravljao osumnjičeni, pronađeno je čak 3.610 paklica cigareta bez akciznih markica. Prema saopštenju, cigarete i vozilo će biti predati Poreskoj policiji u Kraljevu.

Postupak i dalje krivične prijave

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva koji ukazuju na ozbiljan problem nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima u Srbiji.

Podsetimo, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u koordinisanoj akciji sa Višim i Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu uhapsila je dve osobe i zaplenila pravi arsenal oružja i municije, u kojem je pronađena i jedna olovka koja može da ispaljuje metkove! Među zaplenjenim oružjem su i čak 25 prigušivača, kao i meci različitog kalibra.

Policijska uprava u Nišu saopštila je da su u akciji sa tužilaštvima uhapšeni D. S. (50) iz Niša i D. M. (19) iz okoline Doljevca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Pretresom radionice koju koristi D.S. pronađena su tri pištolja, lovačka puška, 13 okvira, prepravljena olovka iz koje mogu da se ispaljuju meci, prigušivač i dve cevi za prigušivače, adapter za ispaljivanje signalnih metaka, više različitih delova oružja, 362 metka različitog kalibra, tri lovačka patrona, kao i tri prazne čaure, a u njegovom automobilu 23 prigušivača – saopšteno je iz Policijske uprave u Nišu.

U stanu i drugim prostorijama koje koristi D. M. iz okoline Doljevca policija je pronašla pištolj, prigušivač i osam metaka. Nakon zaplene oružja, osumnjičeni su zadržani.

- Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će D. S., uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Nišu, a D. M., uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Nišu - saopštila je niška policija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading