ŠTA SU OTKRILE BAZNE STANICE? Policija napravila detaljnu rekonstrukciju nestanka Danke Ilić - jedna stvar i dalje MISTERIJA

Autor:

Hronika

10.04.2024

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za telom Danke Ilić još uvek traje.

ŠTA SU OTKRILE BAZNE STANICE? Policija napravila detaljnu rekonstrukciju nestanka Danke Ilić - jedna stvar i dalje MISTERIJA

Foto: Tanjug/Marko Djoković, Facebook

Sedmi dan intenzivne potrage za telom dvogodišnje devojčice Danke Ilić prolazi bez rezultata. Osumnjičeni radnici JKP „Vodovoda“ Dejan Dragijević i Srđan Janković priznali su ubistvo deteta, ali mesto gde je telo bačeno još uvek nije pronađeno.

Analize 46.000 logova telefonskih brojeva

Ministar Gašić ističe da je tokom istrage registrovano čak 46.000 logova telefonskih brojeva, a bazne stanice su zabeležile kretanje osumnjičenih u kritičnom trenutku kada je Danka nestala. Ove analize su bitne jer su pokazale da su se osumnjičeni u to vreme nalazili na mestu gde je devojčica poslednji put viđena.

- S tim u vezi zabeleženo je i kada i gde su se kretali osumnjičeni i to u tih kobnih 40 minuta koliko je Danka bila u Banjskom polju gde je stigla sa majkom i bratom, dok je nisu ubili i bacili na deponiju - prenosi Kurir reči izvora.



Rekonstrukcija kretanja osumnjičenih

Policija je detaljno rekonstruisala kretanje osumnjičenih koristeći podatke baznih stanica i GPS-a službenog vozila „Vodovoda“. Takođe, pronađeni su i tragovi krvi koji su pripadali Danki Ilić, što je dodatni dokaz koji ih povezuje sa zločinom.

- Svaki detalj koji je ukazivao i usmeravao na njihovo kretanje tih dana smo proverili, ali nažalost, telo deteta nismo pronašli. Pregledali smo lokacije na osnovu baznih stanica, ali ni to nije dalo rezultata. Proveravane su lokacije i na osnovu njihovih reči, ali i reči brata jednog od osumnjičenih, ali ni tada nije bilo rezultata. Sada pretražujemo svaki pedalj Banjskog polja i okoline, rejon Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine, selo Zlot i Luke - istakao je izvor Kurira.

Državni sekretar MUP-a, Željko Brkić, ističe da je potraga za telom dvogodišnje Danke i dalje u toku, te da je ovo teško ubistvo za koje je predviđena doživotna kazna. On naglašava da će sva pitanja koja javnost intrigira dobiti odgovor i da će biti utvrđene sve okolnosti ovog monstruoznog zločina.

- Ovo je zaista bolna tema za čitavo društvo, dosta je bilo spekulacija o tom monstruoznom zločina. 4. aprila smo suočeni sa istinom da dete nije živo, tada su sve naše nade potonule da ćemo dete živo naći. Neumorno tražimo telo Danke Ilić. Oni su premestili telo, ali sve će to biti utvrđeno. Sama činjenica da tela nema, to je priča iz romana. Mi imamo direktne veze koje njih spajaju sa zločinom. Ovde se ni u kom slučaju ne može raditi o običnom ubistvu, ovo je teško ubistvo i za to je predviđena doživotna kazna. Ko im je pomogao, kako su premestili telo, okolnosti, sve će se to utvrditi. Sva pitanja koja javnost intrigira, dobiće odgovor - istakao je državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova.

Inspektori detaljno pregledaju i okolinu kuće Dejana Dragijevića, osumnjičenog za ubistvo male Danke, dok pripadnici Sektora za vanredne situacije nastavljaju pregled potoka i okoline. Takođe, pretražena je i jama iznad kanjona, duboka 70 metara, u potrazi za telom nestale devojčice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading