NA OVAJ NAČIN INSPEKTORI ISPITUJU DANKINE UBICE! Sudski veštak: Psi tragaju za mirisom koji je bio prisutan dok je osoba bila živa

Autor:

Hronika

10.04.2024

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek se traga za telom Danke Ilić.

NA OVAJ NAČIN INSPEKTORI ISPITUJU DANKINE UBICE! Sudski veštak: Psi tragaju za mirisom koji je bio prisutan dok je osoba bila živa

Foto: Printskrin/Youtube/Tanjug TV, Facebook

Nestanak male Danke Ilić je izazvao talas nade u javnosti da će devojčica biti pronađena živa i zdrava nakon što je pokrenut sistem "Pronađi me". Nada je ugašena priznanjem Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića. Oni su izjavili da su malu Danku udarili službenim kolima, a onda je i udavili. Tačnije, krivicu su svaljivali jedan na drugog.

Pored neprestanog rada policije, vatrogasaca i volontera, telo male Danke još uvek nije pronađeno.

Dr Ljubiša Božić, specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak, dao je detaljan osvrt na ovaj slučaj. Prema njegovim rečima, trenutno je teško locirati telo zbog prolaska vremena i uticaja prirodnih faktora. On ističe da postoji mogućnost da delovi tela budu pronađeni kroz duži vremenski period, ali da će to biti teško dokazati.

- Sve te informacije za sada govore da policija nema informaciju gde je to telo potencijalno ostavljeno, kao i to šta je urađeno nakon kritičnog događaja. Deluje da se traži na više lokacija, realno, u ovom trenutku, sa protokom vremena, to je sve teže. Ima jedan opterećujući deo koji ne ide na ruku onima koji traže, a to je da će doći do degradacije tog tela, uticaj prirode je neminovan, a dosta toga zavisi u kom je ambijentu. Potencijalno, delovi tela bi mogli biti nađeni kroz godinu, dve dana, a da bude dokazano da je to telo koje se traži. Tu nemamo neki distancu, u smislu kada treba prekinuti sa potragom i kada se gubi trag. Trenutno je fokus da što pre bude nađeno - započeo je Božič, objavljeno je na sajtu Kurira.

Božić je takođe govorio o metodama koje policija koristi u ovakvim slučajevima. Istakao je da je ključno neprestano ispitivanje osumnjičenih kako bi se saznalo gde se telo nalazi. Međutim, čini se da osumnjičeni ne žele da sarađuju, što dodatno otežava potragu.

- Pa, metoda je vrlo jednostavna, a to je neprestano ispitivanje, pokušavaju da od tih ljudi izvade istinu, odnosno da se probudi ljudskost u njima, da dozvole da telo makar bude sahranjeno, da bude ljudski. Međutim, izgleda da imaju posla sa osobama koji su odličili da ne pričaju o tome, zato ih je i brat od osumnjičenog vodio policiju na 20 različitih lokacija. Nije to mali prostor koji se pretražuje, ali nije ni on beskrajan. Pored toga, kada uzmete u obzir veličinu tela, jasno je da je moglo biti na mnogim mestima sakriveno.

Jedan od izazova u potrazi za telom male Danke je i činjenica da psi tragači više nisu od pomoći jer je njen miris izmenjen nakon smrti. Božić je objasnio da psi tragači tragaju za mirisom koji je bio prisutan dok je osoba bila živa, te da sada ti tragovi više nisu relevantni za potragu.

Iako su nadležni angažovali sve raspoložive resurse u potrazi za telom male Danke, ovaj slučaj i dalje predstavlja veliku misteriju i izazov za istražitelje. Javnost ostaje u iščekivanju novih informacija i razrešenja ovog jezivog slučaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading