DANKINE UBICE IMAJU AMNEZIJU I NE ZNAJU GDE JE TELO? Psiholog o nelogičnostima u iskazima

Autor:

Hronika

09.04.2024

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psiholog naglašava da postoji mnogo nelogičnosti u njihovim iskazima

DANKINE UBICE IMAJU AMNEZIJU I NE ZNAJU GDE JE TELO? Psiholog o nelogičnostima u iskazima

Foto: Facebook/Printscreen

Devet dana nakon što je pokrenuta potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić, njene ubice, Dejan Dragijević i Srđan Janković, priznali su zločin. Međutim, ono što je usledilo nakon priznanja je još veća zagonetka. Na saslušanju su izjavili da su premestili telo nekoliko dana nakon ubistva, ali tvrde da se ne sećaju gde. Psiholog Snežana Repac ističe da takva vrsta amnezije izaziva sumnju, s obzirom na logičke nedoslednosti u njihovim iskazima.

Repac naglašava da postoji mnogo nelogičnosti u njihovim iskazima. Amnezija sedam dana nakon zločina deluje malo verovatno, a činjenica da su angažovali pomagače ukazuje na premišljeno delovanje, što dodatno osporava njihovu tvrdnju da su zaboravili lokaciju tela. 

Ima mnogo logičkih nedoslednosti. Gotovo je malo verovatno da imaju amneziju sedam dana nakon počinjenog dela. Može doći do momentalne amnezije, u nekoj određenoj situaciji, ali i tada se mogu zaboraviti samo neki detalji, ali ne cela situacija koja ih je potpuno angažovala na psihološkom planu. Ako se seća prvog dela, onda se seća i svega daljeg - navodi Snežana Repac, prenosi Blic.

Foto: YouTube/Printscreen

Psiholog Snežana Repac

Takođe, izjava o zamaskiranju prekršaja kako bi izbegli kaznu ukazuje na odsustvo empatije i nagoveštava krimogene crte u njihovoj ličnosti.

- Njihova izjava da su počinili zločin kako bi zamaskirali prekršaj i izbegli kaznu je veoma nelogična. Ako su do tog trenutka, kada su je udarili, bili normalni i mentalno zdravi, kako je moguće da odjednom donesu takvu odluku da detetu ne pruže pomoć i ubiju je? Dakle, potpuno odsustvo empatije - ističe Repac.

Policija već šest dana intenzivno traga za telom ubijene Danke Ilić. Pripadnici MUP-a i vatrogasne jedinice neumorno pretražuju Banjsko polje i okolinu, ali za sada bez uspeha. Dodatno otežavajuća okolnost je neočekivana smrt brata jednog od ubica, Dalibora Dragijevića, koji je bio ključni svedok u ovom slučaju. Njegova smrt dodatno komplikuje situaciju i ostavlja mnoga pitanja bez odgovora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading