EVO KOLIKA KAZNA PRETI DEJANOVIM POMAGAČIMA ZA PREMEŠTANJE TELA! Ubica i doživotno u zatvoru zbog ubistva male Danke!

Autor:

Hronika

06.04.2024

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan je policiji otkrio i da su mu otac R.D. (73) i D.D. (40) pomogli da premeste telo male Danke.

EVO KOLIKA KAZNA PRETI DEJANOVIM POMAGAČIMA ZA PREMEŠTANJE TELA! Ubica i doživotno u zatvoru zbog ubistva male Danke!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Radnici JKP Vodovod iz Bora, Srđan Janković Dejan Dragijević, osumnjičeni su za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić. Prema navodima, udarili su je automobilom samo sedam minuta nakon što je majka devojčice, Ivana Ilić, prijavila njen nestanak, tačno u 13:52.

Dejan Dragijević (50) priznao je sinoć na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić, a saslušanje je trajalo duže od dva sata. Srđan Janković branbio se ćutanjem.

Dejan je policiji otkrio i da su mu otac R.D. (73) i D.D. (40) pomogli da premeste telo male Danke na drugu lokaciju. Prvobitno, oni su policiji rekli da su telo bacili na deponiju na Starobanjskom putu.

- Poslednja smrtna kazna je izvršena 1992. godine na ovim prostorima zbog silovanja i ubistva deteta. Da bi se opet usvojila smrtna kazna, treba da se uključi veliki broj institucija, ali i javnost. Kada se desi neki zločin, u javnosti se javi reakcija "oko za oko zub za zub", ali će uvek da budu podeljena mišljenja po ovom pitanju - rekao je na TV Pink advokat Nebojša Perović.

On je dodao je naše zakonodavstvo pooštrilo kazne za najteža krivična dela, posebno ukoliko su učinjena nad decom.

- Što se tiče smrtne kazne, to je komplikovano pitanje. Treba sprovesti javnu raspravu koja će isključiti emocije. Većina zemalja SAD ima smrtnu kaznu, pa tamo i dalje ima zločina. Treba dobro i studiozno prestresti i izvesti zaključak - dodao je.

Ubicama doživotna, pomagačima do 8 godina

Perović je istakao i da se o kaznama treba govoriti kada se podigne optužnica.

- Ako se, na osnovu dokaza, potvrdi da su ova lica osumnjičena izvršila zločin i podigne se optužnica, za teško ubistvo je zaprećena i doživotna kazna, a ako im se bude sudilo za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, mogu dobiti 2 do 12 godina - kazao je.

- Za pomoć počiniocu, ukoliko im se dosudi doživotna kazna zatvora, pomagači mogu dobiti 1-8 godina, ali t u treba uključiti i ometanje istrage i druge faktore - zaključio je advokat.

Podsećamo, Jankoviću i Dragijeviću je određen pritvor do 30 dana, dok je Dejanovom ocu i bratu određeno zadržavanje do 48 sati.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
jovica

06.04.2024 16:52

Te zlotvore treba da izdržavamo do njihove smrti. Podržavam ponovno uvođenje smrtne kazne.

Odgovori 32 1
Podrzavam

06.04.2024 22:53

Podrzavam uvodjenje smrtne kazne, ali da se zakon ako moze bar moj predlog bude takav,da se policiji za ovakve slucajeve(ne bih volela da se ikad vise tako dogodi) , daju odresene ruke, isto i za pedofile, i manijake. Dajte tim ljudima tu slobodu, jer ovakve psihopate poput ovih ubica dece ne zasluzuju milost.

Odgovori 14 0