" I DA SE UVEDE SMRTNA KAZNA, ONI JE NEĆE DOBITI"! Stručnjaci o ubicama Danke Ilić - IMAJU GRANIČAN POREMEĆAJ LIČNOSTI!

Autor:

Hronika

06.04.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala Danka Ilić nestala je prošlog utorka, a policija je saopštila da je ubijena 7 minuta kasnije.

" I DA SE UVEDE SMRTNA KAZNA, ONI JE NEĆE DOBITI"! Stručnjaci o ubicama Danke Ilić - IMAJU GRANIČAN POREMEĆAJ LIČNOSTI!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Dvogodišnja Danka Ilić ubijena je 26. marta, sedam minuta nakon što je prijavljeno da je nestala iz dvorišta vikendice u Banjskom polju.

Kako je MUP ranije potvrdio, za njeno ubistvo su uhapšeni Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz mesta Zlot i njima je određen pritvor nakon saslušanja. Po sopstvenom priznanju, oni su devojčicu, koaj se kretala asfaltom, udarili službenim automobilom"Fijat panda", ubacili ej u automobil, a kada se dete osvestilo, ugušili su je. Telo su navodno bacili na deponiju, ali se pominje i mogućnost da je prebačeno na drugu lokaciju.

Cela Srbija je potresena nakon ovog zločina i vrlo brzo se pojavila peticija za uvođenje "Dankinog zakona", odnosno da se za najteža krivična dela, poput ovog, dosuđuje smrtna kazna.

Kako je danas na TV Pink objasnio psiholog Željko Mašović, uvođenje ove kazne ne bi uticalo na Dankine ubice.

- Razgovarao sam sa velikim brojem advokata. Da se danas uvede smrtna kazna, oni je ne bi dobili. Zakon ne može da se primenjuje retroaktivno - naveo je Mašović.

Psiholozi su otkrili i da obojica verovatno imaju pshičke poremećaje.

- Najverovatnije pripadaju graničnom poremećaju ličnosti. Granični poremećaj je jako specifičan, pojedinac može funkcionisati normalno do momenta gde može nauditi ili smrtno ugroziti nekog pojedinca. U ovom slučaju bebi od dve godine - naveo je Mašović.

Maksimalne kazne za monstrume

Kako je za naš portal govorio čuveni advokat Toma Fila, Janković i Dragijević, mogu dobiti samo maksimalne kazne.

Ja mislim da će oni dobiti kaznu na izdržavanju kazne. Obojica, to je strašno što su uradili. Ako su to uradili, dok ne budu pravosnažno osuđeni za to, onda je uvek ako. Ako oni budu osuđeni za to što su uradili, dobiće maksimume, naravno. Teško njima kada budu izdržavali kaznu - istakao je advokat. 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jasna

06.04.2024 14:36

Naravno da oni neće dobiti. Ali ni sledeći je neće dobiti dok se ne uvede. Isto kao s Kostom. Treba smanjiti sa 14 na 12 godina da može da mu se sudi, al niko da to sprovede. Sledeći slučaj sa bezmalo 14 godina opet neće biti odgovoram. Dakle uraditi prvo to i to odmah. Ne čekati novi slučaj pa opet reći trebalo bi. To mora odmah da se uradi jer mi se čini da ovo nije poslednja tragedija koja nam se dešava u ovoj rasturenoj zemlji u kojoj zakoni iovako ne važe za sve isto.