POZNATO KO JE POVREĐEN! Bačena bomba na domaćinstvo u Kruševcu

Autor:

Hronika

04.04.2024

00:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređena osoba prevezena u Opštu bolnicu u Kruševcu

POZNATO KO JE POVREĐEN! Bačena bomba na domaćinstvo u Kruševcu

Foto: ST/Petar Divac/N. MANDIĆ

Polciija i Hitna pomoć

Večeras, oko 20 časova, naselje Prnjavor u Kruševcu bilo je poprište eksplozije koja je potresla porodičnu kuću.

Bomba je bačena u Ulici Jovana Bijelića, u blizini reke Rasine. Stanovnici tog nasilje su mislili da je neko bacio petardu ili topovski udar i nisu se mnogo obazirali.

Prema nezvaničnim informacijama, ženska osoba je povređena u ovom incidentu i prevezena je u Opštu bolnicu u Kruševcu.

Iako je svesna, priroda njenih povreda još uvek nije potpuno otkrivena.

- Ona ima povrede grudnog koša i potkolenice. Trenutno se radi detaljna dijagnostika, a više informacija o tome šta se zapravo dogodilo znaće se po okončanju istrage - navodi izvor Informera.

Ako ste svedok ili žrtva situacije u kojoj je bačena eksplozivna naprava, hitno je potrebno preduzeti odgovarajuće mere kako biste sebe i druge zaštitili i osigurali sigurnost. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti:

Pozovite hitne službe: Odmah pozovite lokalne hitne službe (policiju, vatrogasce, hitnu pomoć) i obavestite ih o incidentu. Pružite što više detalja o situaciji, uključujući lokaciju incidenta, prirodu eksplozivne naprave (ako je poznata), i bilo kakve povrede koje su se desile.

Foto: Shutterstock

Ilustracija

Evakuišite se sa mesta incidenta: Ako ste u mogućnosti, bezbedno se udaljite od mesta eksplozije. Ako se nalazite u zatvorenom prostoru, izbegavajte korišćenje liftova i koristite stepenice za evakuaciju. Udaljite se na bezbednu udaljenost od moguće opasnosti od eksplozivne naprave.

Ne dirajte ili pomerajte eksplozivnu napravu: Nikada nemojte pokušavati da dirate ili pomerate eksplozivnu napravu, čak ni ako mislite da je deaktivirana. Ostavite taj posao stručnjacima za deaktivaciju eksploziva.

Pomozite drugima: Ako ste u mogućnosti, pružite pomoć drugim osobama koje su povređene ili u opasnosti. Ostanite smireni i pružite utehu dok ne stignu hitne službe.

Saradnja sa vlastima: Kada stignu hitne službe, sarađujte sa njima pružajući sve informacije koje im mogu pomoći u istrazi incidenta. Sledite njihove upute i preporuke kako biste osigurali svoju i tuđu sigurnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading