PUTINOVA ARMIJA PRVI PUT BACILA MONSTRUOZNU BOMBU IZ DOBA SSR-A! Za sobom ostavlja STRAŠNE posledice, na nebu kilometarski trag!

Autor:

Svet

31.03.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njena nedavna upotreba u Velikoj Pisarivki rezultirala je velikom štetom, sa visokim stubom dima koji je dosezao kilometar u visinu.

PUTINOVA ARMIJA PRVI PUT BACILA MONSTRUOZNU BOMBU IZ DOBA SSR-A! Za sobom ostavlja STRAŠNE posledice, na nebu kilometarski trag!

Foto: Screenshot

Nedavni napad na Veliku Pisarivku u Sumskoj oblasti Ukrajine otkrio je upotrebu teške vazdušne bombe ODAB-1500 od strane ruskih snaga u zemlji.

Ovo predstavlja prvi slučaj Rusije korišćenja takve termobarične bombe težine jedne i po tone tokom invazije Ukrajine. Nemačko izdanje Bild, pozivajući se na novinara i vojnog stručnjaka Julijana Röpkea, izvestilo je o ovom značajnom događaju, prenosi Jutarnji.hr.


Nikad viđena upotreba ODAB-1500

ODAB-1500, vazdušna bomba sa zapreminskom detonacijom, potiče iz sovjetskog doba i poznata je po svojim razornim sposobnostima. Njena nedavna upotreba u Velikoj Pisarivki rezultirala je velikom štetom, sa visokim stubom dima koji je dosezao kilometar u visinu. Ukrajinske vlasti su otkrile da su dve vođene vazdušne bombe ciljale civilnu infrastrukturu Velike Pisarivke, prouzrokujući štetu na zgradi lokalne srednje škole. Jedinstvena osobina ODAB-1500 leži u njenoj sposobnosti da oslobodi aerosolnu supstancu 10 metara pre nego što dostigne cilj, stvarajući plamen koji pojačava razornu moć, što dovodi do zapreminske eksplozije.


Snaga i uticaj ODAB-1500

Korišćenje ODAB-1500 pokazuje ogromnu razornu silu kojom raspolaze ruska vojska. Sa svojim poreklom iz sovjetskog doba, ovo termobarično oružje predstavlja zastrašujući aspekt savremenog ratovanja, sposoban da nanese široku razornu moć svojim ciljevima. Posledice njenog korišćenja u Velikoj Pisarivki služe kao jasno upozorenje o ozbiljnim posledicama takvog naprednog oružja u zonama sukoba.

Zaključno, upotreba vazdušne bombe ODAB-1500 u Ukrajini predstavlja zabrinjavajuće eskaliranje prirode sukoba, ističući hitnu potrebu za međunarodnom pažnjom i intervencijom radi ublažavanja dalje štete i ljudskog stradanja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading