PUTIN BACA ''CAR BOMBU''! Cela Ukrajina BRUJI o ovom paklu - pitanje je vremena KAD će ih upotrebiti! (VIDEO)

Autor:

Svet

31.03.2024

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mišljenja u ukrajinskom ekspertskom krugu su podeljena u vezi sa sposobnostima ruske avijacije da efikasno koristi ovakve vrste bombi.

PUTIN BACA ''CAR BOMBU''! Cela Ukrajina BRUJI o ovom paklu - pitanje je vremena KAD će ih upotrebiti! (VIDEO)

Foto: Profimedia, Tanjug/AP Sergei Guneyev

Ukrajinski stručnjaci su nedavno intenzivirali diskusiju o mogućem povećanju upotrebe avio-bombi specijalne snage, s posebnim naglaskom na avionske bombe FAB-3000. Postoji takođe zabrinutost zbog potencijalne upotrebe "Car bombe" ruskih vazdušno-kosmičkih snaga - FAB-9000.

Ruska avijacija i nosači bombi

Mišljenja u ukrajinskom ekspertskom krugu su podeljena u vezi sa sposobnostima ruske avijacije da efikasno koristi ovakve vrste bombi, prenosi Informer.

Dok neki smatraju da ruska avijacija nema nosače koji su sposobni da efikasno koriste ove vrste bombi, drugi ističu da je Tu-95 projektovan tako da može da nosi bombu od devet tona slobodnog pada, uključujući i nuklearnu.


Upotreba UMPB modula i protivvazdušnih raketnih sistema

Diskutuje se o upotrebi univerzalnog modula borbenog planiranja (UMPB) u vezi sa korišćenjem ovakvih bombi. Takođe je istaknuto pitanje da li Oružane snage Ukrajine imaju dovoljan broj protivvazdušnih raketnih sistema sposobnih da gađaju avione poput Tu-95 preko linije fronta, posebno imajući u vidu nedavni gubitak lansera PVO sistema Patriot.

 


Povećanje šanse za nanošenje udara na protivnika

U slučaju da avioni ruskih vazdušno-kosmičkih snaga dobiju priliku da ispuste FAB-3000 preko linije fronta, ukrajinska vojska bi se suočila sa velikim izazovom. Diskutuje se o tome kako bi upotreba FAB-3000 sa UMPB povećala šanse za nanošenje udara duž linije borbenog dodira, što bi predstavljalo ozbiljan problem.

Ova intenzivna diskusija ukazuje na ozbiljnu zabrinutost u ukrajinskom ekspertskom krugu u vezi sa mogućim povećanjem upotrebe avio-bombi specijalne snage od strane ruskih vazdušno-kosmičkih snaga. Pitanja o sposobnostima ruske avijacije, kao i o nedostatku odgovarajućih protivvazdušnih sistema, postavljaju se kao ključni izazovi sa kojima se Ukrajina suočava u aktuelnom regionalnom kontekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading