DETALJI NAPADA U TESLIĆU: Došlo je do komešanja, hteo mu je oteti bombu, ali je u tom trenutku izvađen osigurač

Autor:

Svet

31.03.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Došlo do eksplozije bombe

DETALJI NAPADA U TESLIĆU: Došlo je do komešanja, hteo mu je oteti bombu, ali je u tom trenutku izvađen osigurač

Foto: Shutterstock

Sukob između dvojice mladića iz Teslića eskalirao je u napad bombom u noćnim satima, u kojem su obojica povređena.

Osumnjičeni M.J. (20) je, navodno, doneo bombu do kuće J.S. (25) nakon verbalnog sukoba koji su imali pre toga, prenosi Srpska info.

Nakon što su se razišli, J.S. je otišao kući, ali M.J. se pojavio kod njega sa ručnom bombom. Kada je J.S. video bombu, pokušao je navodno da se fizički sukobi s M.J. kako bi mu otuđio bombu. Međutim, u tom komešanju, osigurač bombe je izvađen, te su mladići uspeli da je odbace 10-15 metara dalje, gde je došlo do eksplozije.

Ručna bomba je eksplozivno sredstvo koje se ručno aktivira i koristi u vojne ili terorističke svrhe. Osnovni sastavni delovi ručne bombe uključuju kućište, eksplozivni punjenje, osigurač i inicijator. Kućište može biti metalno ili plastično i služi kao spoljni omotač za eksplozivno punjenje. Eksplozivno punjenje je materijal koji ima visoku eksplozivnu moć i izaziva detonaciju pri aktivaciji. Osigurač je mehanizam koji pokreće inicijator koji zatim aktivira eksplozivno punjenje.

Ručne bombe se obično koriste kao oružje za uništavanje ciljeva ili za izazivanje štete protivniku. Mogu imati različite oblike i veličine, a njihova efikasnost zavisi od vrste eksploziva i konstrukcije. Kada se aktivira, ručna bomba oslobađa ogromnu količinu energije u obliku pritiska, temperature i šrapnela, što može prouzrokovati ozbiljne povrede i štetu na objektima u blizini.

Upotreba ručnih bombi je regulisana zakonima i međunarodnim konvencijama o oružju, a njihova neovlašćena upotreba smatra se ozbiljnim krivičnim delom.

J.S. je zadobio manje povrede i pušten je na kućno lečenje, dok je M.J. zadržan u dobojskoj bolnici. Iz Policijske uprave Doboj su saopštili da rade na dokumentovanju krivičnih dela izazivanja opšte opasnosti i nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materijala.

M.J. se nalazi pod nadzorom u bolnici, a policija je obavila uviđaj uz prisustvo tužioca. Postupak se vodi pred Okružnim javnim tužilaštvom Doboj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading