ALKARAZ SE NADAO DA ĆE SKINUTI ĐOKOVIĆA SA TRONA, A PAŠĆE NA TREĆU POZICIJU! Špancu SLOMLJENE nade i PORUŠENI snovi!

Autor:

Sport

31.03.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Janik Siner se ove godine pokazuje kao mnogo opasniji konkurent.

ALKARAZ SE NADAO DA ĆE SKINUTI ĐOKOVIĆA SA TRONA, A PAŠĆE NA TREĆU POZICIJU! Špancu SLOMLJENE nade i PORUŠENI snovi!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaraz

Janik Siner, mladi Italijan iz Južnog Tirola, izgleda da će u narednom periodu biti jedan od glavnih rivala Novaka Đokovića. Nakon što je pobedio Danila Medvedeva vrlo rutinski, Siner može da podigne svoje stanje na rang ATP na 8.710 bodova, što mu pruža priliku da se prvi put u karijeri popne na drugo mesto. 

Kada je Karlos Alkaraz čuo da Novak Đoković neće igrati na Majami openu, nadao se da može da ga sustigne i da dođe nadomak prvog mesta ATP liste.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Međutim, umesto toga, Alkaraz je eliminisan i ostao je bez 160 bodova, sada se nalazi na 8.645 bodova, te će, ukoliko Janik Siner osvoji turnir, pasti na treće mesto. Ovo je bio neočekivan preokret za mladog španskog tenisera.


Grigor Dimitrov je ulaskom u finale Majamija obezbedio 3.550 bodova, a ukoliko pobedi ide na 3.890. Ovo bi mu omogućilo da se popne do sedmog mesta na ATP listi, što bi bio značajan uspeh za ovog iskusnog bugarskog tenisera.

Iako je Novak Đoković igrao jako malo u Indijan Velsu i nije nastupao uopšte u Majamiju, ostao je ubedljivo prvi sa 9.725 poena. Ovo potvrđuje dominaciju srpskog tenisera, stvarajući izazov za sve njegove potencijalne rivale.

Finalni duel između Grigora Dimitrova i Janika Sinera zakazan je za 21 čas, obećavajući uzbuđenje i neizvesnost za ljubitelje tenisa. Očekuje se da će ova utakmica biti značajan momenat u karijerama oba tenisera, sa potencijalom da donese velike promene na ATP listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading