PRODALI VIŠE OD 30 PIŠTOLJA, 6 PUŠAKA I 20 BOMBI: Četiri lica lišena slobode!

Autor:

Hronika

30.03.2024

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova organizovana kriminalna grupa je u vremenskom periodu od početka februaru do dana hapsenja na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine organizovala prodaju, prepravke, nabavku i prenošenje vatrenog oružja, municije i minsko eksplozivnih naprava.

PRODALI VIŠE OD 30 PIŠTOLJA, 6 PUŠAKA I 20 BOMBI: Četiri lica lišena slobode!

Foto: Shutterstock

Po nalogu JTOK u saradnji sa SBPOK lišena su slobode četiri lica i protiv njih su donete naredbe o sprovođenju istrage.

Osumnjičenima Nikolini Vujasin, Manetu Miljusu,Simi Orašaninu i Filipu Smanji stavlja se na teret da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl 346 i k d nedozvoljena proizvodnja, držanje, nosenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl 348 KZ.

Ova organizovana kriminalna grupa je u vremenskom periodu od početka februaru do dana hapsenja na teritoriji Srbije i Bosne i Hercegovine organizovala prodaju, prepravke, nabavku i prenošenje vatrenog oružja, municije i minsko eksplozivnih naprava.

Ukupno su prodali 31 pištolj, šest automatskih pušaka, 21 bomba i više od 600 komada municije.

Nakon saslušanja javni tužilac je predložio sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Viseg sida u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.Odlucujuci o predlogu tuzioca za pritvor,sud je doneo resenje o određivanju pritvora.

Da podsetimo, pre nekoliko dana na periferiji Preševa, građani su prijavili policiji da su na livadi, obrasloj šibljem, pronašli automatsku pušku. Ovo neobično otkriće izazvalo je zabrinutost među lokalnim stanovništvom, dok je policija odmah reagovala i izvršila uviđaj lica mesta.

Pored zarđale puške, građani su pronašli i jedan okvir bez metaka. Ovo je dodatno uznemirilo zajednicu, dok su se spekulisale različite teorije o tome kako je oružje završilo upravo na toj lokaciji.

Policija je preduzela korake ka razrešenju ovog slučaja, te će pronađena puška biti poslata na veštačenje kako bi se utvrdilo poreklo oružja. Nakon toga, biće podneta krivična prijava protiv NN izvršioca za krivično delo „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading