KULJA DIM U ŽARKOVU: Zapalio se dimnjak ugostiteljskog objekta (FOTO)

Autor:

Hronika

01.04.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Žarkovu se danas zapalio dimnjak

KULJA DIM U ŽARKOVU: Zapalio se dimnjak ugostiteljskog objekta (FOTO)

Foto: Printskrin/Instagram/Moj Beograd

Danas u jutarnjim časovima, dim je počeo da kulja u Žarkovu.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, do požara je došlo kada se zapalio dimnjak jednog ugostiteljskog objekta.

Snimak požara objavljen je na Instagram stranici moj_beo_grad.

Ako dođe do požara u dimnjaku, važno je brzo i bezbedno reagovati kako bi se sprečilo dalje širenje vatre i minimalizovala šteta. Evo nekoliko koraka koje treba preduzeti u slučaju požara u dimnjaku:

  • Pozovite vatrogasnu službu: Prva stvar koju treba uraditi je pozvati vatrogasnu službu i obavestiti ih o požaru. Oni će brzo stići na mesto događaja i pružiti neophodnu pomoć.

  • Isključite izvor toplote: Isključite izvor toplote koji je povezan sa dimnjakom, kao što je peć ili kamin, kako biste sprečili dalje napajanje vatre.

  • Evakuisanje: Ukoliko se požar brzo širi ili postoji opasnost od dima ili ugljen-monoksida, odmah evakuišite sve osobe iz objekta. Pazite da se ne izlažete dimu, jer može biti opasan po zdravlje.

  • Zatvorite vrata: Zatvorite vrata prostorije u kojoj se nalazi dimnjak kako biste sprečili širenje dima i vatre na druge delove objekta.

  • Upotrebite vatrogasni aparat: Ako se požar još uvek može kontrolisati, pokušajte da ga ugasite pomoću vatrogasnog aparata, ali nikada ne rizikujte svoju bezbednost. Ako niste sigurni kako da koristite vatrogasni aparat ili ako požar postane prevelik, odmah napustite objekat.

  • Obezbedite pristup vatrogascima: Ako je moguće, osigurajte pristup vatrogascima do dimnjaka kako bi mogli da efikasno gase požar.

  • Ostanite van objekta: Nakon što evakuišete sve osobe iz objekta, ne pokušavajte se vratiti unutra sve dok vatrogasci ne potvrde da je bezbedno.

  • Važno je da se svi ukućani upoznaju sa procedurama za postupanje u slučaju požara i da redovno vrše održavanje i čišćenje dimnjaka kako bi se smanjio rizik od požara.

    Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
    Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

    BONUS VIDEO:

    Komentari (0)

    Loading