PRONALAZILI ŽENE U BEOGRADU I ARANĐELOVCU: Makro i njegova "koleginica" pravosnažno osuđeni na novčanu i kaznu zatvora

Autor:

Hronika

30.03.2024

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osuđeni makro dobio je tri godine i novčanu kaznu od 250.000 dinara, a njegova "koleginica" u kriminalu dve godine i novčanu kosu od 200.00 dinara.

PRONALAZILI ŽENE U BEOGRADU I ARANĐELOVCU: Makro i njegova "koleginica" pravosnažno osuđeni na novčanu i kaznu zatvora

Foto: Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu doneo je pravosnažnu presudu kojom je vođu kriminalne grupe Jovicu Drobnjaka osudio na kaznu zatvora od tri godine, kao i novčanu kaznu od 250.000 dinara. Ova presuda potvrđena je nakon što je drugostepeni sud odbio žalbe branilaca okrivljenih kao neosnovane, čime je prvostepena presuda Specijalnog suda postala konačna.

Drobnjak je proglašen krivim za organizovanje kriminalne grupe s ciljem sticanja novca od prostitucije, kao i za posredovanje u vršenju prostitucije. Prema presudi, on je lično ili preko pripadnika grupe pronalazio žene u Beogradu i Aranđelovcu, te ih podsticao na vršenje seksualnih usluga. Takođe, obećavao im je prevoz do adresa klijenata i ličnu zaštitu, organizovao pronalaženje i zakup stanova u kojima su boravile angažovane žene, te izdavao naloge osuđenim pripadnicima grupe da ažuriraju oglase sa fotografijama i brojevima telefona angažovanih žena, preneo je Tanjug.

Pored Drobnjaka, i Danja Milanović pravosnažno je osuđena na kaznu zatvora od dve godine i novčanu kaznu od 200.000 dinara. Ona je optužena što je postala pripadnica kriminalne grupe sa tačno definisanim ulogama, uključujući postavljanje oglasa sa fotografijama i brojevima telefona angažovanih žena, kao i ugovaranje vrsta seksualnih usluga, mesta, vremena, dužine i cene pružanja istih.

Ova presuda predstavlja značajan korak u suzbijanju organizovanog kriminala i trgovine ljudima, posebno u kontekstu prostitucije. Pravosnažna osuda vođe kriminalne grupe i njenih članova šalje snažnu poruku odlučnosti pravosudnog sistema u borbi protiv ovakvih oblika kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading