"VIDEO SAM ŽENU U DVORIŠTU..." Komšija o porodici NESTALE DANKE: Poznajem ih dugo, Ivani je majka umrla...

Autor:

Hronika

30.03.2024

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puno je nelogičnosti!

"VIDEO SAM ŽENU U DVORIŠTU..." Komšija o porodici NESTALE DANKE: Poznajem ih dugo, Ivani je majka umrla...

Foto: ST/Tamara Pavišić

Prošlo je četiri dana od kako traje potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2), danas je osvanuo i peti bez novih informacija, s obzirom na to da od male Danke nema još uvek ni traga ni glasa.

- Ja sam bio kod kuće, u dvorištu, video sam ženu da je došla u tu napuštenu pojatu, a godinama tu niko ne živi. Decu sam video da su sa njom, ali ja sam nastavio da radim ovde po kući. Posle sam čuo Miloša, bio je van sebe, došao je do moje kuće da me pita jesam li video malu devojčicu, kaže nema je nigde. Posle smo se svi podigli na noge kako bismo pomogli. Tražili smo je sve dok policija nije rekla da se meštani povuku i da će oni preuzeti - započeo je za Kurir priču jedan od meštana Banjskog polja.

Foto: ST/Tamara Pavišić

 

 

Kako je dalje objasnio, ovu porodicu poznaje dugo, to su, kako kaže, časni ljudi, a devojčicinu majku poznaje od malena, još kada je živela sa porodicom u ovom mestu.

- Odrasli su ovde svi zajedno, nakon što je Ivani i njenom bratu majka preminula koja je bila nešto jako bolesna, oni su se odselili u Brestovac, a Ivana sa suprugom živi u Boru - kaže komšija.

Naime, prethodnih dana na mestu gde je prijavljeno da je poslednji put viđena mala Danka, pojavljivao se i njen deda sa majčine strane, dok su komšije Miloševe roditelje videle samo prvi dan kada je nestanak prijavljen, kada su bespomoćno tragali svi zajedno za unukom.

- Ceo dan kada se sve izdešavalo, Miloševi roditelji bili su u Banjskom polju, naravno da su bili potreseni, unuka im je nestala, a zna se da dvogodišnje dete ne može daleko, svima na um padaju najgore stvari iako pokušavamo da ostanemo pozitivni. Naš kraj je izuzetno miran, potreslo nas je sve ovo - kaže naš sagovornik.

Kako smo već prenosili na osnovu dobijenih informacija sa terena, Ivana Ilić, majka dvogodišnje devojčice čiji je nestanak prijavljen u utorak 27. marta, danima sate provodi u policijskoj stanici radi saslušanja.

Republika

Foto: instagram

 

 

Pored toga što je ispitivanje Dankine majke od velikog značaja da bi se istraga privela kraju, razgovori sa njom toliko traju najpre iz razloga što usled šoka može se desiti da se zaborave detalji koji bi doprineli istrazi. Međutim, meštane čudi još jedna stvar, a to je činjenica da svoju nekadašnju komšinicu godinama nisu viđali u ovom kraju, kada se odlučila da imanje obiđe kišovitog dana, jer, kako kažu, Ivana je rekla da je decu dovela da bi se igrali napolju.

S obzirom na to da se za malom Dankom traga danonoćno, policija strogo obezbeđuje prilaz ka pomenutoj pojati, kako smo već prenosili, meštani su u potragu bili uključeni prvog dana, nakon čega je zatraženo da se povuku kako bi ljudi koji su obučeni za ovakve stvari radili na slučaju. Iako je na samom početku selo utihnulo zbog ovoga što je zadesilo porodicu Ilić, danas se svako vratio svojim obavezama, a u dvorištima i na ulicama se ponovo čuje dečija graja, jer kako meštani kažu, ne strahuju zbog toga što nikome u selu nije padalo na pamet da iza Dankinog slučaja stoji otmica.

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

 

 

- Ne strahujemo od toga da je u pitanju otmica i da se može nešto tako desiti u našem kraju, deca vole da su napolju kada je ovako lepo vreme, a naše mesto je oduvek bilo mirno, i ovo što se sada dogodilo, molimo se da će policija razrešiti što pre, strašno je šta ta porodica sada proživljava - rekla je jedna komšinica.

Da podsetimo, dvogodišnja devojčica Danka Ilić (2) nestala je 27. marta u Banjskom Polju oko 13 sati, u trenutku kada je njena majka drugom detetu davala vodu. Po rečima Ivane Ilić, kada se okrenula, njene ćerke nije bilo. Od tog momenta, policija, žandarmerija i vatrogasci spasioci su na terenu danima, pretražen je veliki deo područja, međutim kada je potraga obustavljena, radi se na raščišćavanju terena koji će omogućiti bolji pregled.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:
 

Komentari (0)

Loading