HAPŠENJE U ZUBINOM POTOKU: Pao muškarac sa Interpolove poternice! TRAŽE GA ČAK TRI DRŽAVE!

Autor:

Hronika

25.03.2024

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumnja se da je koristio lažni identitet

HAPŠENJE U ZUBINOM POTOKU: Pao muškarac sa Interpolove poternice! TRAŽE GA ČAK TRI DRŽAVE!

Foto: shutterstock

Pre tri dana, kosovska policija uhapsila je državljanina Grčke u Centru za opremanje dokumenata u Zubinom Potoku zbog sumnje da je koristio lažna kosovska dokumenta koja je stekao još pre 11 godina.

Ovaj muškarac, identifikovan kao D.B., rođen u Mitrovici 1980. godine po dokumentima, osumnjičen je da je u junu 2013. godine sa falsifikovanim ispravama pribavio sebi kosovsku ličnu kartu, pasoš i vozačku dozvolu, prenosi Kossev.

Kada je osumnjičeni došao u januaru ove godine u Centar za opremanje dokumenata radi produženja svojih lažnih isprava, izazvao je sumnju da su njegova dokumenta falsifikovana i da je njegov identitet lažan.

Njegov otisak prstiju poslat je na proveru Upravi za međunarodnu saradnju za sprovođenje zakona, a utvrdilo se, detalji su od danas – da je on zapravo G.S. rođen 1977. godine u Grčkoj, kog tamošnje vlasti traže preko Interpola za organizovani kriminal, razbojništvo, prinudu, tešku telesnu povredu, davanje lažnih izjava, nezakonito posedovanje eksplozivnih naprava.

Osim grčkih, njega preko Interpola traže i vlasti Crne Gore i to za krivično delo "teška telesna povreda".

Sumnja se da je koristio lažni identitet kako bi izbegao grčke i crnogorske vlasti koje ga traže zbog teških krivičnih dela počinjenih u tim državama pod potpuno drugim imenom.

Nakon 48-časovnog zadržavanja, osumnjičenom je određen jednomesečni pritvor. Kosovske vlasti ga sada terete za "legalizaciju lažnog sadržaja" i "krađu identiteta i pristupnog uređaja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading