JEZIVA BIOGRAFIJA OPTUŽENOG ZA UBISTVO STARICE: Ranije osuđen na 14 godina zatvora zbog SILOVANJA i pokušaja ubistva

Autor:

Svet

25.03.2024

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samel Ćatić iz Lukavca, koji je optužen za ubistvo starice Jovanke Đurić u selu Tumare ranije je osuđen na 14 godina zatvora zbog silovanja i pokušaja ubistva.

JEZIVA BIOGRAFIJA OPTUŽENOG ZA UBISTVO STARICE: Ranije osuđen na 14 godina zatvora zbog SILOVANJA i pokušaja ubistva

Foto: pixabay.com

Kantonalni sud u Tuzli potvrdio je optužnicu protiv 40-godišnjeg Samela Ćatića iz Lukavca zbog ubistva 90-godišnje Jovanke Đurić u mestu Tumare. Ćatić je već bio osuđen na 14 godina zatvora zbog silovanja i pokušaja ubistva počinjenih 2010. godine. Novo ubistvo je počinio u vreme tzv. dopusta iz zatvora.

Naime, Ćatić je na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina osuđen jer je 27. februara 2010. godine u naselju Gornji Bistarac kod Lukavca silovao 50-godišnjakinju i nožem zadao ubodnu ranu njenom 15-godišnjem sinu, koji ju je pokušao odbraniti.

Tu presudu je donio Kantonalni sud u Tuzli, a tadašnjeg 25-godišnjaka, prema Krivičnom zakonu Federacije BiH, je zbog silovanja osudio na 12 godina, a za pokušaj ubistva na tri godine zatvora. Na osnovu istog zakona, sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od 14 godina zatvora.

Republika

Foto: shutterstock

Policija

Prema optužnici, Ćatić je u periodu od popodneva 30. do jutra 31. jula 2023. godine ušao u kuću starice Jovanke Đurić, naneo joj više udaraca koji su doveli do njenog smrtonosnog povreda, a zatim je telo zamotao u prekrivač i dušek i sakrio na nepoznatu lokaciju.

Optužnica je potvrđena na osnovu prikupljenih dokaza, uključujući DNK tragove. U istrazi su učestvovali istražitelji Centra za forenzička ispitivanja, veštačenja i istraživanja Federalne uprave policije, a u određenim veštačenjima i Agencija za forenzička ispitivanja i veštačenja Ministarstva sigurnosti BiH, preneo je Klix.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading