NESTALA ŽENA SA JEDNOMESEČNOM BEBOM! Policija moli za pomoć! NEMA JE VEĆ TREĆI DAN!

Autor:

Svet

25.03.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Matea je visoka 175 centimetara, ima crnu kosu i slabiju telesnu građu, a u trenutku nestanka bila je odevena u crne farmerke i duks.

NESTALA ŽENA SA JEDNOMESEČNOM BEBOM! Policija moli za pomoć! NEMA JE VEĆ TREĆI DAN!

Foto: nestali.hr

Već treći dan traje intenzivna potraga za 20-godišnjom Mateom Gluhinić, koja je nestala iz svog mesta Sesvete u Hrvatskoj.

Nestanak je prijavljen policiji 23. marta, a od tada traje intenzivna potraga za ovom mladom ženom i njenom bebom. Matea je visoka 175 centimetara, ima crnu kosu i slabiju telesnu građu, a u trenutku nestanka bila je odevena u crne farmerke i duks. Posebno zabrinjava činjenica da je sa sobom povela svoje tek mesec dana staro dete.


Policija je apelovala na građane da ukoliko poseduju bilo kakve informacije o Matei Gluhinić i njenom detetu, odmah obaveste najbližu policijsku stanicu ili pozovu broj 192. Takođe, postoji mogućnost da se informacije dostave i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Podsećamo da srpska policija traga  za Tijanom Simić (36) koja je  nestala je pre sedam dana.

Prema objavama na društvenim mrežama, ona je visoka 190 cm, ima ožiljak na licu i krupnije je građe.

Porodica moli za pomoć, ako je neko video ili ima bilo kakve informacije neka javi policiji ili porodici.

Što pre prijaviti nestanak

U slučajevima nestanka, najvažnije je za porodicu da zna kada i kako da prijavi nestanak bliske osobe. Ukoliko postoji opravdana opasnost da se osobi nešto dogodilo ili zabrinutost za njen život i zdravlje, najbolje je nestanak prijaviti što pre. Stručnim službama je tada lakše da prate tragove.

Ako je reč o osobi koje nestane u jezeru, reci, moru, obično se tu uključuju ronioci. Ukoliko se radi o nestanku u šumama ili poljima u atarima sela vrlo često se uključuju lovačka udruženja koja dobro poznaju teren.

Teren je zimi nepristupačan zbog snega, dani su kraći pa su od pomoći termovizijske kamere, helikopterske ekipe, dronovi.

U tom slučaju primena termovizijskih kamera koje mogu da detektuju pokret i u uslovima smanjene vidljivosti je od velikog značaja, takođe, upotreba sonara koji mogu da registruju objekte i na većim dubinama u slučaju pretrage rečnih korita, ukazuje viša naučna saradnica Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja.

Istraživanja pokazuju da većina nestanaka nije povezana sa krivičnim delima. Dešava se da tinejdžeri pobegnu od kuće kako bi izazvali pažnju roditelja, deca se nekada sakriju u igri, pobegnu i odrasli nezadovoljni porodičnim odnosima, stari i bolesni. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading