TIJANU SA KARABURME TRAŽE VEĆ SEDAM DANA: Porodica MOLI ZA POMOĆ! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.03.2024

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica moli za pomoć, ako je neko video ili ima bilo kakve informacije neka javi policiji ili porodici.

TIJANU SA KARABURME TRAŽE VEĆ SEDAM DANA: Porodica MOLI ZA POMOĆ! (FOTO)

Foto: Twitter

Tijana Simić (36) nestala je pre sedam dana, a slučaj je prijavljen policiji.

Prema objavama na društvenim mrežama, ona je visoka 190 cm, ima ožiljak na licu i krupnije je građe.

Porodica moli za pomoć, ako je neko video ili ima bilo kakve informacije neka javi policiji ili porodici.

Foto: Twitter

 

 

Ako neko nestane, policiji prijavite što pre – šta se dalje preduzima

U slučajevima nestanka, najvažnije je za porodicu da zna kada i kako da prijavi nestanak bliske osobe. Ukoliko postoji opravdana opasnost da se osobi nešto dogodilo ili zabrinutost za njen život i zdravlje, najbolje je nestanak prijaviti što pre. Stručnim službama je tada lakše da prate tragove.

Foto: Twitter

 

 

Ako je reč o osobi koje nestane u jezeru, reci, moru, obično se tu uključuju ronioci. Ukoliko se radi o nestanku u šumama ili poljima u atarima sela vrlo često se uključuju lovačka udruženja koja dobro poznaju teren.

Teren je zimi nepristupačan zbog snega, dani su kraći pa su od pomoći termovizijske kamere, helikopterske ekipe, dronovi.

U tom slučaju primena termovizijskih kamera koje mogu da detektuju pokret i u uslovima smanjene vidljivosti je od velikog značaja, takođe, upotreba sonara koji mogu da registruju objekte i na većim dubinama u slučaju pretrage rečnih korita, ukazuje viša naučna saradnica Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja.

Istraživanja pokazuju da većina nestanaka nije povezana sa krivičnim delima. Dešava se da tinejdžeri pobegnu od kuće kako bi izazvali pažnju roditelja, deca se nekada sakriju u igri, pobegnu i odrasli nezadovoljni porodičnim odnosima, stari i bolesni. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading