ŠTA ĆE BITI SA DEČAKOM KOJI JE ZAKLAO JAGANJCE? Otac uticao na odluku, Centar za socjalni rad PROMENIO plan!

Autor:

Hronika

24.03.2024

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj slučaj izazvao je mnogo kontroverzi i pitanja o sudbini maloletnog počinioca.

ŠTA ĆE BITI SA DEČAKOM KOJI JE ZAKLAO JAGANJCE? Otac uticao na odluku, Centar za socjalni rad PROMENIO plan!

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Selo Markovac kod Vršca, koje je do sada bilo poznato po mirnom životu i pastoralnoj atmosferi, nedavno je postalo centar medijske pažnje zbog šokantnog događaja. Trinaestogodišnji dečak, čije ime nije otkriveno iz pravnih razloga, izvršio je brutalan napad na jaganjce, ostavljajući za sobom jezive prizore.

Međutim, ovaj slučaj izazvao je mnogo kontroverzi i pitanja o sudbini maloletnog počinioca, prenosi Blic.

Šokantni detalji zločina

Prema rečima Predraga Tadića, vlasnika imanja gde se zločin dogodio, dečak je sekirom ubio čak 12 jaganjaca, od kojih je svakom naneo po tri udarca sekirom.  Tadić je istakao da je dečak ranije pokazivao delikventno ponašanje, što je dodatno produbilo misteriju ovog slučaja.

Šta dalje sa maloletnim počiniocem?

Nakon izvršenog zločina, maloletni počinilac smešten je u Klinički centar Vojvodine, gde se trenutno vrši procena njegovog zdravstvenog stanja i psihijatrijsko veštačenje. Postavlja se pitanje o sudbini dečaka i njegovom daljem smeštaju, s obzirom na odbijanje njegovog oca da se pridruži hraniteljskoj porodici u drugom mestu.

Komšije su izrazile šok i nevericu nakon ovog događaja, opisujući maloletnika kao hladnog i distanciranog. Takođe, istaknute su i ranije sumnjive radnje maloletnika, poput ubijanja kokošaka i zlostavljanja starijih komšija, što je dodatno produbilo zabrinutost u selu.

Suočavanje sa realnošću

Ovaj događaj pokrenuo je mnoga pitanja o odgovornosti maloletnika, ali i sistema socijalne zaštite. Činjenica da su lokalne vlasti bile upoznate sa problematičnim ponašanjem maloletnika, a da nisu preduzele adekvatne mere, izazvala je ogorčenje u lokalnoj zajednici.

Kako se ovaj slučaj bude razvijao, javnost ostaje u iščekivanju konačne sudbine maloletnog počinioca i pitanja o odgovornosti sistema socijalne zaštite. U međuvremenu, selo Markovac nastavlja da se suočava sa posledicama ovog šokantnog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading