"UBIO JAGANJCE, OPRAO SEKIRU I PONAŠAO SE KAO DA NIŠTA URADIO NIJE"! Jeziva ispovest čoveka kome je dečak ubio 12 jaganjaca! "U VELIKOM SAM PROBLEMU, NE MOGU DA VRATIM KREDIT"!

Autor:

Hronika

12.03.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skoro smo ga našli kod nekog magacina, nedelja je bila, mi ga pitamo "gde si bio, gde si bio", a on ćuti. Kad ja malo bolje pogledam, a njemu džepovi puni patrona lovačkih, priča Predrag Tadić o dečaku koji je sekirom ubio 12 jaganjaca.

"UBIO JAGANJCE, OPRAO SEKIRU I PONAŠAO SE KAO DA NIŠTA URADIO NIJE"! Jeziva ispovest čoveka kome je dečak ubio 12 jaganjaca! "U VELIKOM SAM PROBLEMU, NE MOGU DA VRATIM KREDIT"!

Foto: ST/Vladimir Lukić

U selu Markovac, kod Vršca, u ponedeljak popodne dogodio se jeziv slučaj – dečak star 13 godina sekirom je ubio svih 12 jaganjaca, koji su se u tom trenutku našli u toru. 

Snimak ovog masakra se pojavio i na društvenim mrežama, a  podelio ga je vlasnik ovaca P.redrag Tadić  iz Markovca, koji je, kako Republika saznaje tokom razgovora sa njim, dečakovu porodicu primio da živi u njegovoj staroj kući.

- Sa mojom suprugom i sa mnom više od dve godine živi otac sa četvoro dece, njih inače ima sedmoro, ali su ovde tri ćerkice i dečak (13). Majka im se udala u Gudurici, a oni žive kod nas - počinje priču za Republiku Tadić..

Otac dečaka u šoku, teško bolestan

Na kratko smo porazgovarali i sa ocem dečaka, koji je teško bolestan. On nam je rekao da ga je supruga, odnosno majka dece ostavila kada se razboleo, te da je u šoku nakon onoga što je sin učinio. 

Predrag dodaje da majka dečaka osim što nije marila za muža, nije mislila ni na svoju decu.

- Najgore je što nju deca ne zanimaju. Ona je rekla da zna da su kod nas oni na sigurnom, što i jeste istina, gledamo ih kao rod rođeni, a za majku neće ni da čuju.

- Zavio nas je u crno. Mi smo ovu kuću kupili na kredit preko firme. I u dogovoru sa šefom, mi smo potpisali da ćemo kroz jaganjce i prasiće da mu to nadoknadimo i trebalo je za Vaskrs da im damo te jaganjce, ali na kraju, eto šta se desilo...

Mali je pokazivao agresiju prema životinjama i ranije, ističe čovek.

- Pre jedno dva meseca je komšiji koji živi tri, četiri kuće dalje od nas, ubio deset kokošaka. Onda naprimer, ode ujutru, pa ga nema do uveče do 11. Skoro smo ga našli kod nekog magacina, nedelja je bila, mi ga pitamo "gde si bio, gde si bio",  a on ćuti. Kad ja malo bolje pogledam, a njemu džepovi puni patrona lovačkih. Ko zna gde ih je pokrao, verovatno od nekih lovaca, oni nedeljom idu u lov. 

U Markovcu ima samo rumunsko odeljenje, te je dečak zbog toga išao u Guduricu u školu.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Kuća u kojoj živi dečak sa porodicom

 

- Pre više od godinu dana je doneo nož u školu. Pitao sam ga posle zašto, na šta je on rekao da je to poneo kako bi se odbranio, jer ga neki klinci maltretiraju. Nakon toga sam zvao razrednu, ona mi je rekla da je razgovarala sa tom decom i da ga oni nisu dirali u školi, jedino ako je bilo posle škole i na tome je ostalo. 

- Pošto mi radimo dvokratno u jednoj firmi, juče oko 17 časova smo otišli gore gde su jaganjci, kad on istrčava odande. Kad smo ušli, imali smo šta da vidimo. Mislili smo prvo da je šakal ili vuk napao jaganjce, ali se tačno videlo da je on udarao sekirama. Ja sam pozvao policiju, ali je on pobegao. U jednom trenutku njegova starija sestra je rekla da ga je videla u radnji i kada smo otišli tamo, on je ćutao, ponašao se najnormalnije. Posle nam je rekla radnica da je njima rekao kako se on tako igrao - priča Tadić i nastavlja:

Republika

Foto: Facebook

Zaklai jaganjci

 

- Mene je odmah to sve asociralo na Ribnikar. Mi smo generalno mnogo više u Vršcu, nego u Markovcu i sa ljudima iz sela se slabo viđamo. Kaže meni komšija gore što živi, da je mali imao par štekova sa odelima što je mene odmah asociralo na Malčanskog berberina. Kod jedne crkve, gde je neka svlačionica, stavio je odelo i jednu sekiru. Takođe, u jednom prolazu gde je druga crkva je imao drugi set odela. Očigledno je nešto planirao. Pa valjda trenerka, jakna, da se presvuče, valjda kad bude krvav ili šta ja znam....

Kaže da je jednom baš sve iznenadio.

- Jedne noći, u pola dva ujutru je čak došao kod oca moje supruge, i držao je u nedrima sekiricu. Kad je pitao dečaka šta radi tu, on je samo slegao ramenima i ćutao, to uvek uradi kada ga neko nešto pita.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Predrag Tadić

 

Kada je juče došla policija, ispraznili su mu džepove, ne znam ni šta je u njima imao, nakon čega ih je odveo i pokazao im gde je sekira, priča vlasnik nesrećnih jaganjaca. 

- Još sam ja rekao juče ženi da mi nije logično, međutim, on je izgleda nakon što je ubio jaganjce oprao sekiru na česmi.

Ističe da je otac dečaka teško bolestan.

- Otac je teško bolestan, šlogiran, šta čovek da kaže, ne može ni da ga povija, ni da mu kaže šta da radi, a šta ne.

Brat mu silovao sestru, još u zatvoru

Najstariji sin od sedmoro dece, brat dečaka je pre nekoliko godina silovao sestru, zbog čega se l dalje nalazi u zatvoru.

U trenutku kada je silovao sestru, on je imao 21,22 godine, a ona je bila maloletna.

Na pitanje da li se plašio za svoj ili za život svoje supruge i te dečice, naš sagovornik je rekao: 

- Pa i jesam, razmišljao sam o tome. Nisam se plašio da će me pokrasti, već da može da učini nešto gore.

Nijedno jagnje nije preživelo, naglašava čovek.

- Bilo je nekoliko koji su bili živi kada sam ih pronašao, pa sam zvao komšiju da vidim da li vredi da ih zakoljemo, ali mi je rekao da ne. Bila je strašna scena kada sam video šta im je radio... Glave im je razbijao sekirom, ali nije istina da su bile obezglavljene kao što su pojedini mediji pisali.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Serdjo

13.03.2024 16:33

Sad neka centar za Soc,Rad iz Novog Sada vodi brigu o budućem nasilniku..kli još gore masovnom ubici A ne otimaju dobru lepa vaspitanu decu od majke koja želi da brine o njima. Uzmite ovog dečka i udomite ga negde na zapad...

Mica

13.03.2024 16:48

Dožuvotna robija.