DEČAK KOJI JE SEKIROM UBIO 12 JAGANJACA ĆE BITI PODVRGNUT PSIHOLOŠKIM ISPITIVANJIMA: Evo gde je HITNO SPROVEDEN nakon MASAKRA!

Autor:

Hronika

12.03.2024

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sekirom im je razbijao glave. Tačno se vide udarci, rekao je domaćin u čije stado je ušetao ovaj dečak.

DEČAK KOJI JE SEKIROM UBIO 12 JAGANJACA ĆE BITI PODVRGNUT PSIHOLOŠKIM ISPITIVANJIMA: Evo gde je HITNO SPROVEDEN nakon MASAKRA!

Foto: Facebook

Dečak (13) koji je sekirom razbio glave jaganjcima, te ih ubio, u saradnji sa policijom i Centrom za socijalni rad u Pančevu, sproveden je u Klinički centar Vojvodine, saznaje Telegraf.rs.

Kako je potvrđeno, ovaj jeziv slučaj prijavljen je policiji, a dečak će do daljnjeg biti na ispitivanjima.

Republika

Foto: Shutrterstock

 

 

Dalju istragu sprovešće Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Podsetimo, u selu Markovac, kod Vršca, u ponedeljak popodne dogodio se jeziv slučaj kada je dečak star 13 godina sekirom je ubio svih 12 jaganjaca, koji su se u tom trenutku našli u toru.

Vlasnik P.T. iz Markovca je objavio snimak masakra na mrežama, a nezvanično se saznaje, da je porodicu ovog dečaka u primio da živi u njegovoj staroj kući.

- Dete od 13-14 godina, ušlo je i sekirom ubilo 12 jaganjaca. Sekirom im je razbijao glave. Tačno se vide udarci. Veliku štetu nam je napravio. Policija je bila na uviđaju. Uopšte se ne osećam dobro – rekao je čovek u videu.

Nasilje dece prema životinjama ili grubost u igri, važno je napraviti razliku

– Kada govorimo o maloj deci i kontaktu sa životinjama a to su najčešće kućni ljubimci, pre svega treba razumeti da na ranom uzrastu deca nemaju razvijenu sposobnosti postavljanja u položaj druge osobe, odnosno drugog živog bića. Često ne postoji namera o povredi, već dete odgurne ili udari drugo dete, bez svesti da će mu to izazvati bol. Po istom principu deca takva ponašanja mogu da ispoljavaju i prema životinjama. Tako su u igri sa ljubimcima ponekad gruba. Počupaju ih za dlaku, odgurnu, vuku, zajašu i slično. U ranom uzrastu dete nema razvijenu teoriju uma, što znači sposobnost da se ima svest o tome kako drugi misle ili šta osećaju. Kod dece se ovaj kapacitet pistepeno razvija do četvrte ili pete godine života – rekla je nedavno vezano za sličnu temu doktor psihologije Tamara Džamonja Ignjatović.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading