TUŽAN ROĐENDAN DEČAKA - UBICE JAGANJACA! Dočekao ga u psihijatrijskoj ustanovi, bez porodice: ODREKLI GA SE!

Autor:

Hronika

23.03.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova neobična proslava bila je obeležena tužnim saznanjem da ga je porodica - otac i tri rođene sestre - napustila.

TUŽAN ROĐENDAN DEČAKA - UBICE JAGANJACA! Dočekao ga u psihijatrijskoj ustanovi, bez porodice: ODREKLI GA SE!

Foto: Privatna arhiva, Shutterstock

Trinaestogodišnji dečak M. Ž. iz sela Markovac, nedaleko od Vršca, koji je ubio 12 jaganjaca proslavio je svoj 14. rođendan u Kliničkom centru Vojvodine, gde se nalazi na psihijatrijskom posmatranju.

Ova neobična proslava bila je obeležena tužnim saznanjem da ga je porodica - otac i tri rođene sestre - napustila, odbijajući predlog Centra za socijalni rad da zajedno presele u drugo selo i žive u hraniteljskoj porodici, što je preporučeno od strane lekara.


Život u hraniteljskoj porodici

Planovi za M. Ž. uključuju život u hraniteljskoj porodici nakon izlaska iz bolnice, što znači da će biti primoran da započne novi život u nepoznatom mestu, daleko od svoje porodice i prijatelja. Lekari smatraju da je ovo najbolje rešenje kako bi se izbegle potencijalne osude i omalovažavanja od strane okoline, posebno zbog njegovog prethodnog delikta.

Reakcije porodice i okoline

Očev odbijanje da napusti selo u kom je rođen, uprkos preporukama lekara, rezultiralo je time da će M. Ž. živeti odvojeno od svoje porodice. Situacija je dodatno otežana jer majka dečaka nema nikakav kontakt sa bivšim mužem i decom, čime se dodatno produbljuje emotivni jaz u porodici.

Reakcije lokalnog stanovništva

Predrag Tadić, čiji je jaganjce dečak M. Ž. ubio, izrazio je saosećanje prema dečakovoj porodici i istakao da je teško gledati kako cela porodica pati zbog postupaka jednog člana. S druge strane, lokalno stanovništvo i dalje prati ovaj slučaj, pri čemu se izražava različita mišljenja o tome kako se situacija trebala rešiti.

Ovaj slučaj baca svetlo na izazove sa kojima se suočavaju deca koja prolaze kroz teške situacije, kao i na važnost podrške porodice u procesu lečenja i reintegracije u društvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Kad jaganjci utihnu

23.03.2024 22:33

Lik Hanibala Lektera u ovom filmu bazira se na stvarnoj ličnosti i događaju.