KOSTA KECMANOVIĆ JE STRELJAO DECU, A ONI NISU NI GLAS PUSTILI! U učionici smrti vladao je muk: "Čuli su se samo pucnji"

Autor:

Hronika

23.03.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović bila je jedina punoletna osoba u učionici smrti, kada je Kosta uleteo sa oružjem u rukama.

KOSTA KECMANOVIĆ JE STRELJAO DECU, A ONI NISU NI GLAS PUSTILI! U učionici smrti vladao je muk: "Čuli su se samo pucnji"

Foto: Tanjug/AP/Republika

Kosta Kecmanović

Kosta Kecmanović (14) kobnog 3. maja prošle godine počinio je stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je uleteo u školu i sa 57 hitaca ubio devetoro dece i čuvara škole.

Pored tragično nastradalih žrtava, pomahnitali dečak je tada ranio još petoro mališana i nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović koja je držala čas ne sluteći da će upravo njen đak kojeg je upisala u rubriku za izostanke, uleteti u učionicu i počiniti zločin kakav Srbija ne pamti.

U tom trenutku, ona je bila jedina punoletna osoba u učionici smrti, kao i prva meta hladnokrvnog dečaka-ubice. 

Mi smo bili u odeljenju i čuli smo nešto...sada znamo da su pucnji, ali tada smo mislili da su petarde. Grize me savest što u tom trenutku nisam shvatila da je situacija ozbiljna. Pomislila sam, imamo našeg Dragana u koga smo svi imali beskrajno poverenje, to je bio anđeo među nama. Znao je poimence svu decu iz A i B smene. Osećala sam neku sigurnost, pa Dragan je tu. Čak sam se i šalila sa odeljenjem kada smo čuli buku... - ispričala je ranije ranjena nastavnica i dodala:

- Onda je neko dete došlo do mene. Zagrlila sam ga. Ne znam kako se to desilo. Jedno vreme smo tako ležale zajedno. I onda je ona otišla. Nije ranjena, kasnije sam saznala ko je devojčica. Verovatno je došla do mene da je zaštitim... i znam da smo zagrljene ležale neko vreme.... Toga se sećam, maglovito. Dok sam ležala jedino što sam videla je bledo lice teško ranjenog učenika koji me je uplašeno pogledao. On se sada nalazi na bolničkom lečenju u Americi i svi se molimo za njegov oporavak. Onda mrak... pa ulazak prvog kolege u učionicu, kada je zatekao to što je zatekao...

Kako su đaci među sobom prepričavali, u učionici smrti vladao je muk.

Inače, nakon nekoliko meseci koliko se teško povređena žena oporavljala, ona je odlučila da se pojavi u javnosti i da sa svojim đacima podrži fondaciju koju su roditelji ubijene devojčice Angeline Aćimović pokrenuli.

Tatjana se hrabro borila sa emocijama, međutim, kada su joj u zagrljaj pohrlile devojčice koje su tog kobnog dana bile svedoci u učionici smrti, ona se slomila i zaplakala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (6)

Loading
Ponavlja se

23.03.2024 15:37

Fašizam je fašizam. %Bilo je to u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. Umrla je četa đaka u jednom danu"...

Odgovori 15 1
Mige

24.03.2024 16:38

@Ponavlja se - Ponavlja se,@ ne bih reko da su Kecmanovici fašist!

Pobesneli Laloš

23.03.2024 19:48

Bitanga sunca više da ne vidi. Ni on, ni njegovi pohlepni zli roditelji.

Odgovori 10 2
Alex

23.03.2024 21:56

@Pobesneli Laloš - Desi li se da sad, za 20,30 ili 50, 60 god neko pusti na slobodu najvece zlo u istoriji ove zemlje tom koji ga je pustio na slobodu narod ce presuditi! Ne postoji situacija u kojoj sud i drzava moraju biti nemilosrdniji od ove tragedije!