"SPREMALI SMO SVADBU, KADA SU NAM JAVILI DA JE NASTRADALA": Nesrećnu Vericu ubio je točak autobusa u Beogradu, a sada se oglasila i njena snaja!

Autor:

Hronika

23.03.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim Verice, točak je udario još jednu ženu, koja je puštena na kućno lečenje.

"SPREMALI SMO SVADBU, KADA SU NAM JAVILI DA JE NASTRADALA": Nesrećnu Vericu ubio je točak autobusa u Beogradu, a sada se oglasila i njena snaja!

Foto: Republika

Hitna Pomoć

Vericu J. (69) iz Radinaca kod Smedereva poslednji put porodica je videla nakon što je krenula za Beograd po rezultate. Njena snaja, u očaju, pozvala je policiju i prijavila njen nestanak, nadajući se pomoći u pronalaženju Verice. Na kraju se ispostavilo da je Verica preminula u Urgentnom centru nakon što ju je udario točak koji je otpao sa autobusa koji je saobraćao na liniji 78.

- Ona je ušla u Klinički centar, uzela rezultate i kada je trebala da se vrati nazad kući, nastradala je. Suprug i ja nismo bili kući, spremali smo svadbu. Niko nije pomislio da će ovako nešto da se dogodi - priča uznemirena snaja.

Suprug i snaja nisu bili kući kada je Verica krenula po rezultate, jer su bili zauzeti pripremama za svadbu. Misleći da je već sigurno kod kuće, nisu ni slutili kakva se tragedija dogodila. Kada su se vratili kući, nje nije bilo, te su pozvali policiju i prijavili nestanak. Ubrzo nakon toga, saobraćajna policija se pojavila na kapiji njihovog porodičnog doma sa obaveštenjem o Veričinoj nesreći.

- Sve vreme smo bili zauzeti pripremama za svadbu i nismo ni slutili kakva se tragedija dogodila. Misleći da je već sigurno kod kuće, nismo ni pomišljali na mogućnost da se nešto loše desilo. Kada smo se moj suprug i ja vratili kući, nje nije bilo. Zvali smo razne brojeve, pa i Klinički centar da vidimo da je slučajno nisu zadržali tamo, možda su rezultati bili loši. Mi to nismo znali. Kako su nam rekli da nije tamo, pozvali smo policiju i prijavili nestanak - priča sagovornica. 

Neispitani točkovi i tragični ishod

Mehaničar koji je bio odgovoran za održavanje autobusa sa linije 78 izjavio je da nikada ne proverava da li su točkovi zavrnuti šrafovima, osim vizuelno. Otpadanje točka sa autobusa, koji nije bio adekvatno održavan, uzrokovalo je smrt nesrećne Verice J. Ovo je jasno upućivalo na nedostatak odgovarajućeg održavanja vozila.

Mehaničar koji je uhapšen nakon što se dogodila tragedija u Bulevaru oslobođenja, gde je sa autobusa, koji je bio u vlasništvu privatnog autoprevoznika "Banbus doo" i koji je saobraćao na liniji 78, otpao zadnji levi točak uzrokujući smrt nesrećne žene Verice J., saslušan je u sredu u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu gde je detaljno izneo svoju obranu. Kako je rekao, "vozilo mu je izgledalo sasvim normalno", te je potpisao putni nalog tog jutra nakon čega ga je preuzeo vozač.

- Što se tiče zadnjeg vremena, na tom autobusu nije rađeno ništa niti oko točkova, niti oko kočnica. Solidan je autobus, iako jeste stariji - dodao je on.

Rekao je i da nikada ne proverava da li su točkovi zavrnuti šrafovima, odnosno same šrafove, osim vizuelno.

- Ne proveravam nikada da li su točkovi zavrnuti šrafovima, odnosno same šrafove, osim vizuelno - rekao je mehaničar.

Svedočenje prijateljice

Prijateljica nastradale Verice ispričala je da su trebale krenuti zajedno za Beograd, te je izrazila duboku tugu zbog gubitka. Verica je otišla u Beograd kako bi uzela rezultate analiza, a nesreća se dogodila dok je čekala autobus ka Smederevu.

- Trebalo je da krenemo zajedno taj dan za Beograd. Bile smo kao sestre. Ne mogu da podnesem ovu tugu. Kada je krenula ka stanici da sačeka autobus ka Smederevu otkačio se točak i udario ju je. Kako se to dogodilo, još uvek ne znamo. Šteta je što je ovakva žena otišla - kazala je ona.

Nakon tragedije oglasila se i ćerka nastradale žene.

- Ova žena sa snimka koju reanimiraju je nažalost moja pokojna majka, koja je u Klinički išla po rezultate i u tom istom završila život - napisala je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading