NOVI DETALJI DRAME KOD NIŠA: Pas brutalno napao devojčicu (9) dok se vraćala sa crkvenog folklora!

Autor:

Hronika

21.03.2024

17:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devetogodišnja devojčica napadnuta od strane psa lutalice u mestu Hum.

NOVI DETALJI DRAME KOD NIŠA: Pas brutalno napao devojčicu (9) dok se vraćala sa crkvenog folklora!

Foto: Shutterstock

U Policijskoj upravi u Nišu potvrđeno je da su sinoć u 20 časova dobili prijavu o napadu psa na dete u selu Hum. Prema informacijama koje su stigle, dete je u trenutku napada bilo samo i bez nadzora odraslih osoba.

- Moja unuka i dve njene drugarice izašle su sa folklora koji vežbaju u crkvenim prostorijama. Iznenada se pojavio pas lutalica i napao ih. Jednu od devojčica je ujeo za usne. Srećom tu je blizu bio jedan čovek koji je dotrčao i oterao psa. Moj sin je povređenu devojčicu vozio do Kliničkog centra u Nišu- ovako dramatične trenutke u selu Hum kod Niša opisuje stanovnik tog mesta Zoran Rajković.

Nakon napada pasa lutalica u Humu, povređena devojčica se oporavlja. Iako su je lekari morali da zašiju sa četiri konca, sada se oseća dobro, izjavio je predstavnik lokalne zajednice, Marko Rajković.

- Ovde se kučići puštaju. Oni ih uhvate u Banji, puste ih ovde, uhvate ih u Novom Selu, puste ih u Banji, a kučići su sada više zaštićeni nego naša deca-  izjavio je Rajković.

U Policijskoj upravi u Nišu potvrđeno je da je sinoć u 20 časova prijavljen napad psa na dete u selu Hum. Incident se dogodio u blizini osnovne škole u ovom selu, izazivajući zabrinutost među lokalnim stanovništvom.

 

- Policija je po prijavi izašla na teren i preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti- kazali su u policiji.

Devetogodišnja devojčica je nakon pregleda u niškoj Hitnoj pomoći, hirurški zbrinuta na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, a potom je otpuštena na kućno lečenje. Incident se dogodio u naselju Hum, kada je pas lutalica napao devojčicu dok se igrala napolju.

Otac napadnute devojčice ne želi da daje izjave

Otac napadnute devojčice je odlučio da ne želi da daje izjave za medije u vezi sa napadom na njegovu ćerku. On smatra da to neće promeniti odnos grada prema psima lutalicama, a takođe izražava strah od eventualnog trovanja pasa, ističući da bi takav scenario mogao da naškodi i ljudima.

Reakcija JKP "Mediana"

Javno komunalno preduzeće "Mediana", čije je u nadležnosti služba Zoo higijene, poslalo je danas svoju ekipu u Hum kako bi pružilo podršku u rešavanju ovog problema. Ova intervencija je deo šireg plana grada Niša za rešavanje pitanja pasa lutalica.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading