ŠOK TVRDNJE ČUVARA U PADINJAKU O BRUTALNOM UBISTVU DEKE STANIMIRA! ''Upravnik nije smenjen, prebačen je na drugo mesto sa istom platom!''

Autor:

Hronika

21.03.2024

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična smrt 74-godišnjeg penzionera Stanimira Brajkovića u Kazneno popravnom zavodu Padinska skela šokirala je javnost i izazvala talas negodovanja širom Srbije.

ŠOK TVRDNJE ČUVARA U PADINJAKU O BRUTALNOM UBISTVU DEKE STANIMIRA! ''Upravnik nije smenjen, prebačen je na drugo mesto sa istom platom!''

Foto: KURIR TELEVIZIJA, E stock, Društvene mreže

Stanimir Brajković, koji je bio u zatvoru zbog remećenja javnog reda i mira, postao je žrtva brutalnog zlostavljanja od strane trojice 20-godišnjih zatvorenika. Seksualno i fizičko zlostavljanje koje je pretrpeo dovelo je do njegove tragične smrti, ostavljajući porodicu i javnost u šoku i ogorčenju.

Ovaj slučaj je izazvao oštre reakcije javnosti, sa mnogim građanima koji su zahtevali temeljnu istragu i pravdu za Brajkovića. Pitanja o sigurnosti i postupanju prema osjetljivim grupama zatvorenika su postala centralna tema javnog diskursa.

- Nesrećni penzioner je služio kaznu za remećenje javnog reda i mira. Naime, za doček 2020. godine, njegov unuk je bacio petardu, a to je prijavio neko od komšija, a policija je kod njega pronašla još petardi, te je dobio kaznu od 30.000 dinara, koje penzioner nije imao da plati. Samim tim, opredelio se da odsluži kaznu od 30 dana. Osumnjičeni 20-godišnjaci su takođe bili u zatvoru zbog prekršaja. Dvojica zbog saobraćajnih, a treći je imao samo 10 dana kazne zbog nenošenja lične karte prilikom legetimisanja - preneo je Kurir.

Analizu ovog slučaja, za jutarnji program, izneo je nekadašnji čuvar u pomenutom zatvoru i bivši predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije za izvršenje krivičnih sankcija Zvonko Tomašević.

- S obzirom na to da znam ko je tamo bio upravnik, kažete da je smenjen, ali nije, samo je otišao na drugo radno mesto, ista plata, a manje odgovornosti. Tako da, to je samo pokriće za upravu da su ga navodno smenili. Ova greška je isključivo njegova i službe koje određuju sa kim će osuđeno lice da boravi u ćeliji. Nisam iznenađen jer se ovakve stvari dešavaju. Imao sam lični primer kada mi se požalio zatvorenik da ga maltretiraju, obavestio sam načelnika i odmah je prebačen u drugu sobu - započeo je Tomašević, pa nastavio:

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@RTSSajtZvanicniKanal

Zatvor

Uprava u ovom slučaju pokreće disciplinski postupak protiv najnižih dole, jer navodno nisu obavestili upravnika o dešavanjima. Nijedan čuvar ne može da obavesti ako nema direktno da vidi, čuje ili mu se požali lice. Ne verujem da su znali, a da su prećutali. Međutim, kada se požalio da mu je loše, odveli su ga na pregled. Ne može onaj najniži radnik da bude odgovoran, a da oni od gore ostanu čitavi- naveo je Tomašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading