"SINOVI SU NA SAHRANI SAZNALI DA IM JE OTAC SILOVAN I UBIJEN": Komšija otkrio jezive detalje o smrti Stanimira Brajkovića!

Autor:

Hronika

20.03.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećko S. (20), Saša S. (20) i Dalibor P. (22) su osumnjičeni za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

"SINOVI SU NA SAHRANI SAZNALI DA IM JE OTAC SILOVAN I UBIJEN": Komšija otkrio jezive detalje o smrti Stanimira Brajkovića!

Foto: rts/printscreen, Društvene mreže

Stanimir Brajković je bio čovek koji je vodio samotan život, nakon što je pre 15 godina izgubio suprugu. Međutim, njegova smrt šokirala je komšiluk i javnost, otkrivajući uznemirujuće detalje iz njegovog boravka u zatvoru.

Smrt i šokantna otkrića

Kada je Brajković preminuo u zatvoru u Padinskoj Skeli, njegovi sinovi su bili uvereni da je smrt nastupila prirodno. Međutim, na sahrani su saznali da je njihov otac zapravo ubijen. Ova okolnost je izazvala šok i nevericu među prisutnima, a nesrećni događaj je dodatno potresao komšiluk.

- Nisam ni znao da je u zatvoru. Samo su mi jednog dana pozvonili na vrata i dali telegram da je Stanimir umro. Zvao sam njegove sinove, mislili su da je prirodna smrt. Na sahrani su saznali da je ubijen u zatvoru u Padinskoj Skeli - priča komšija nesrećnog Brajkovića i dodao:

- Žena mu je umrla, a sinovi su nakon 40 dana otišli u Beč. Tek sam kasnije čuo da je osuđen jer nije imao da plati 30.000 dinara. Koliko mi se čini zbog petarde - dodaje komšija.

Obdukcija i hapšenje osumnjičenih

Nakon obdukcije, utvrđeno je da je Brajković umro nasilnom smrću, što je dovelo do hapšenja osumnjičenih. Srećko S. (20), Saša S. (20) i Dalibor P. (22) su osumnjičeni za teško ubistvo u saizvršilaštvu, a njihovo saslušanje je otkrilo uznemirujuće detalje o zlostavljanju koje je Brajković trpeo tokom boravka u zatvoru.

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo. Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska skela zajednički izvršili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju lišili života oštećenog Stanimir Brajković. 

Uznemirujući detalji zlostavljanja

Istraga je otkrila da su osumnjičeni svakodnevno zlostavljali Brajkovića, kako psihički, tako i fizički. Uznemirujuće je saznati da je žrtva bila izložena šamaranju, udaranju nogama i rukama, kao i seksualnom zlostavljanju. Osim toga, Brajković je bio primoran da pije mokraću i bio je izložen ponižavajućim postupcima.

Odgovornost zatvorskih službenika

Pored osumnjičenih, disciplinski postupci su pokrenuti i protiv sedam službenika u zatvoru zbog sumnje da su propustili da reaguju na zlostavljanje koje je Brajković trpeo. Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je istakla da neće tolerisati ovakvo ponašanje i da će zaposleni biti strogo sankcionisani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (2)

Loading
beba

21.03.2024 16:56

Psihopate vezbale malo izivljavanje na starom i nemocnom coveku. Kazna da istrunu u zatvoru minimum 20 god. i da im se vrati sve ono sto su radili ovom jadnom coveku. PRAVDA ZA STANIMIRA.

Odgovori 18 0
Mira

21.03.2024 17:04

I zatvorski službenici što su ovo dozvolili treba srediti slično da vide kako je bilo jutrom coveku

Odgovori 19 0