ŠOKANTNO OTKRIĆE NA CARINI: Zaplenjen DREVNI SAMURAJSKI MAČ! Evo šta su carinici još pronašli! (FOTO)

Autor:

Hronika

18.03.2024

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oružje je bilo sakriveno u automobilu.

ŠOKANTNO OTKRIĆE NA CARINI: Zaplenjen DREVNI SAMURAJSKI MAČ! Evo šta su carinici još pronašli! (FOTO)

Foto: Uprava carina

Carinski službenici su 16. marta 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje hladnog oružja (katana, noževi, sekira) i gasnog pištolja skrivenih u jednom automobilu.

Detaljan pregled na ulazu u zemlju


Slučaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil kojim je upravljao strani državljanin. Putnik je potvrdio da su pištolj, katana, noževi i sekira njegovi, ali ih nije prijavio jer nije posedovao bilo kakvu dokumentaciju i neophodnu dozvolu.

- Iako je vozač rekao da nema ništa da prijavi, detaljnom kontrolom je utvrđeno da se u unutrašnjim pregradama automobila krije čitav arsenal hladnog oružja: japanski samurajski mač (katana) u futroli, četiri noža i jedna sekira, kao i gasni pištolj sa pripadajućim okvirom i 5 metaka od 9mm- piše u saopštenju Uprave carina.


Policija preuzela dalju nadležnost

Svo krijumčareno oružje i putnik u čijem je automobilu otkriveno predati su policiji u dalju nadležnost.

Podsetimo, na periferiji Preševa, građani su prijavili policiji da su na livadi, obrasloj šibljem, pronašli automatsku pušku. Ovo neobično otkriće izazvalo je zabrinutost među lokalnim stanovništvom, dok je policija odmah reagovala i izvršila uviđaj lica mesta.

Pored zarđale puške, građani su pronašli i jedan okvir bez metaka. Ovo je dodatno uznemirilo zajednicu, dok su se spekulisale različite teorije o tome kako je oružje završilo upravo na toj lokaciji.

Policija je preduzela korake ka razrešenju ovog slučaja, te će pronađena puška biti poslata na veštačenje kako bi se utvrdilo poreklo oružja. Nakon toga, biće podneta krivična prijava protiv NN izvršioca za krivično delo „nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading