VELIKA ZAPLENA NA GRANIČNOM PRELAZU PREŠEVO: Krijumčarena roba u vrednosti od pola miliona dinara! (FOTO)

Autor:

Hronika

18.03.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaplena cigareta na graničnom prelazu Preševo.

VELIKA ZAPLENA NA GRANIČNOM PRELAZU PREŠEVO: Krijumčarena roba u vrednosti od pola miliona dinara! (FOTO)

Foto: Uprava carina

U akciji sprovedenoj 16. marta 2024. godine na graničnom prelazu Preševo, carinski službenici u saradnji sa policijom su sprečili pokušaj krijumčarenja preko 1.700 paklica cigareta. Putnica koja je pokušala da prokrijumčari cigarete u svojim torbama je otkrivena prilikom detaljnog pregleda autobusa koji je iz Severne Makedonije saobraćao ka Austriji.

Otkrivanje krijumčarenja

Detaljan pregled autobusa koji je dolazio iz Severne Makedonije, a koji je bio namenjen Austriji, doveo je do otkrića krijumčarenja cigareta. Na ulazu u zemlju, carinski službenici su izdvojili autobus za detaljan pregled, što je rezultiralo otkrivanjem pokušaja krijumčarenja.

Zaplena cigareta


Na graničnom prelazu Preševo, carinski službenici su zaplenili preko 1.700 paklica cigareta čija je vrednost procenjena na skoro pola miliona dinara. Sudskom odlukom, cigarete su trajno oduzete, a putnica koja je učestvovala u krijumčarenju je novčano kažnjena zbog učinjenog prekršaja.

Ovaj slučaj još jednom potvrđuje važnost i efikasnost saradnje između carinskih službenika i policije u suzbijanju krijumčarenja roba preko graničnih prelaza. Takođe, ističe se važnost detaljnog pregleda vozila koja prelaze granicu, kao i odlučnost državnih organa u sprečavanju nelegalnih aktivnosti.

Krijumčarenje cigareta predstavlja ozbiljan prekršaj, a ova zaplena jasno pokazuje da su nadležni organi odlučni u borbi protiv ilegalne trgovine duvanom i drugim proizvodima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading