PAO PUTNIK NA GRANIČNOM PRELAZU "MERDARE": U prtljažniku autobusa švercovao drogu

Autor:

Hronika

14.03.2024

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada su putnici i vozači autobusa bili upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, tvrdili su da nose samo lični prtljag.

PAO PUTNIK NA GRANIČNOM PRELAZU "MERDARE": U prtljažniku autobusa švercovao drogu

Foto: Uprava Carina

Više javno tužilaštvo u Prokuplju odredilo zadržavanje Š. H. iz Kamene Glave, kod Uroševca, zbog krivičnog dela nedozvoljena prozivodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246.st.1.KZ. Toga dana na administrativnom prelazu Merdare, u prtljažniku autobusa koji je dolazio sa teritorije KiM-a, pronađena torba sa ukupno 56.580 tableta Ksalola od 1 mg za koju je utvrdjeno da pripada osumnjičenom.

Kada su putnici i vozači autobusa bili upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, tvrdili su da nose samo lični prtljag. Međutim, detaljnom kontrolom autobuskog prostora za prtljag, otkrivene su dve velike torbe i jedna kutija, ispunjene tabletama leka ''Ksalol''. Ova otkrića su ukazala na to da je putnik pokušao da sakrije svoj nelegalni teret među ličnim stvarima.

Nakon što su torbe i kutija bile otvorene, otkriveno je čak 56.580 tableta leka ''Ksalol''. Ova otkrića ukazuju na ozbiljan pokušaj krijumčarenja velike količine psihoaktivnih supstanci.

Uprava carina je saopštila da je policija preuzela dalju nadležnost nad slučajem, zajedno sa putnikom koji se javio kao vlasnik spornog prtljaga, prenosi Tanjug.

Ova akcija predstavlja važan korak u borbi protiv krijumčarenja psihoaktivnih supstanci i šalje snažnu poruku da se ilegalne aktivnosti neće tolerisati na carinskim punktovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading