PAO PUTNIK NA GRANIČNOM PRELAZU "MERDARE": Nađeno skoro 36.000 psihoaktivnih tableta!

Autor:

Hronika

13.03.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnik jednog autobusa bio je na korak do uspešnog krijumčarenja velike količine tableta leka ''Ksalol'', koje se nalazi na listi psihoaktivnih supstanci.

PAO PUTNIK NA GRANIČNOM PRELAZU "MERDARE": Nađeno skoro 36.000 psihoaktivnih tableta!

Foto: Tanjug/ TANJUG/ ANDjELKO UTJESANOVIC

Kada su putnici i vozači autobusa bili upitani da li imaju nešto za prijavljivanje, tvrdili su da nose samo lični prtljag. Međutim, detaljnom kontrolom autobuskog prostora za prtljag, otkrivene su dve velike torbe i jedna kutija, ispunjene tabletama leka ''Ksalol''. Ova otkrića su ukazala na to da je putnik pokušao da sakrije svoj nelegalni teret među ličnim stvarima.
 

Nakon što su torbe i kutija bile otvorene, otkriveno je čak 35.655 tableta leka ''Ksalol''. Ova otkrića ukazuju na ozbiljan pokušaj krijumčarenja velike količine psihoaktivnih supstanci.

Republika

Foto: MUP

Droga

Uprava carina je saopštila da je policija preuzela dalju nadležnost nad slučajem, zajedno sa putnikom koji se javio kao vlasnik spornog prtljaga, prenosi Tanjug.

Ova akcija predstavlja važan korak u borbi protiv krijumčarenja psihoaktivnih supstanci i šalje snažnu poruku da se ilegalne aktivnosti neće tolerisati na carinskim punktovima.
 

Nađena droga u Kragujevcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, spremaju se da podnesu krivičnu prijavu protiv dvadesetčetvorogodišnjeg mladića iz ovog grada. Razlog za ovu odluku leži u sumnji da je mladić izvršio krivično delo neovlašćenog držanja opojnih droga.

Juče, na ulici u centru grada, mladić je bacio kesice kada je primetio policijske službenike. Nakon toga, policija je izvršila pretres stana koji mladić koristi na području Kragujevca. Tokom pretresa, pronađeno je oko 48 grama materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i manja količina bele praškaste materije za koju se sumnja da je amfetamin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading