UHAPŠEN MUŠKARAC (33) ZBOG DROGE! Kad je video pripadnike MUP-a bacio kesicu!

Autor: M.B.

Hronika

22.02.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće osnovno javno tužilaštvo podnelo optužni predlog protiv D.E. zbog držanja opojne droge.

UHAPŠEN MUŠKARAC (33) ZBOG DROGE! Kad je video pripadnike MUP-a bacio kesicu!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

Policija izvršila hapšenje

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je dana 22. februara 2024. godine podnelo optužni predlog protiv D.E. (33) zbog postojanja opravdane sumnje da je dana 01.09.2022. godine držao u manjoj količini za sopstvenu upotrebu opojnu drogu "Amfetamin". Naime, D.E. je, po navodima tužilaštva, u trenutku kada je ugledao policijske službenike, odbacio PVC kesicu u kojoj su se nalazile dve PVC kesice sa ukupno 0,72 g opojne droge "Amfetamin".

Optužni predlog i predložena kazna

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo da Treći osnovni sud u Beogradu, nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza, okrivljenog oglasi krivim zbog izvršenja krivičnog dela Neovlašćeno drženje opojnih droga iz odredbe člana 246 a stav 1 Krivičnog zakonika. Takođe, tužilaštvo je predložilo da ga, u skladu sa odredbom člana 55a Krivičnog zakonika, osudi na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam meseci.

Pravni postupak i moguće posledice

Ukoliko sud prihvati optužni predlog tužilaštva, D.E. bi mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu. Ovo bi moglo imati ozbiljne posledice po njegov život i budućnost, kao i po njegovu porodicu i bližnje. Takođe, ovaj slučaj ukazuje na ozbiljan problem zloupotrebe opojnih droga u društvu, te na potrebu za efikasnijim merama prevencije i suzbijanja ove pojave.
 

Podsetimo, 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu su uhapsili I. Z. (24) iz Novog Sada i M. G. (39) iz Zrenjanina zbog sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


Privedeni sa 1,6 kilograma marihuane u posedu

Prema saopštenju MUP-a, prilikom hapšenja osumnjičenih pronađena je kesica sa 1,6 kilograma marihuane. Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Celu vest možete pročitati na Republika portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading