NAPAD NA SVEŠTENIKA U NOVOM SADU: Policija pronašla i pivela osumnjičenog!

Autor:

Hronika

18.03.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon sprovedene istrage, nadležno javno tužilaštvo odlučilo je da protiv osumnjičenog ne pokrene krivični, već prekršajni postupak.

NAPAD NA SVEŠTENIKA U NOVOM SADU: Policija pronašla i pivela osumnjičenog!

Foto: RINA

Nakon incidenta koji se dogodio 5. marta u novosadskom naselju Liman, kada je sveštenik B.M. napadnut prilikom obavljanja redovnih parohijskih dužnosti, novosadska policija privela je D.T. (55) iz Čuruga zbog sumnje da je izvršio napad. Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni je ramenom udario sveštenika, nakon čega je ceo slučaj prijavljen policiji i tužilaštvu, nezvanično saznaje Blic.

Nakon sprovedene istrage, nadležno javno tužilaštvo odlučilo je da protiv osumnjičenog ne pokrene krivični, već prekršajni postupak. Sumnja se da je D.T. počinio krivično delo iz člana 9. Krivičnog zakonika, koje obuhvata vređanje, vršenje nasilja, pretnje ili tuču.

Eparhija Bačka je reagovala na ovaj incident, navodeći da je napad motivisan medijskim pohodima na Srpsku pravoslavnu crkvu, posebno na Eparhiju bačku i Crkvenu opštinu novosadsku. Istakli su da su mediji i njihovi pokrovitelji usmerili govor mržnje protiv želje pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nemaju svoju parohijsku crkvu. Takođe, istakli su da je potreba građana Limana zloupotrebljena i ispolitizovana kako bi se društvo dodatno polarizovalo.

Očigledno je da je ovaj napad motivisan svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), naročito poslednjih meseci i dana, kada se na direktnom udaru poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade ponovo našla Eparhija bačka i njena Crkvena opština novosadska zbog misijske delatnosti u srpskom narodu, očigledno uspešne - piše u saopštenju Eparhije bačke.


U saopštenju Eparhije Bačke naglašava se potreba da svi društveni činioci, posebno političke partije, mediji i nevladin sektor, preuzmu odgovornost i doprinesu izlečenju i upristojenju društvenog ambijenta. Naglašava se da bi nedelovanje u tom smeru dovelo do sve većih podela u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


.

Komentari (0)

Loading