NAPADNUT SVEŠTENIK U PRIZRENU: Napadač mu savio ruku, pa pobegao od policije

Autor:

Vesti

25.02.2024

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik je prišao da vidi šta se dešava i upozorio hodočasnike da ne nasedaju na provokacije.

NAPADNUT SVEŠTENIK U PRIZRENU: Napadač mu savio ruku, pa pobegao od policije

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Danas u jutarnjim časovima u centru Prizrena došlo je do incidenta u kojem je fizički napadnut sveštenik. Prema izveštaju tzv. kosovske policije, osumnjičeni za napad je priveden i određeno mu je zadržavanje od 48 časova.

Incident se dogodio kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali Liturgiji. Osumnjičeni je parkirao svoje vozilo u blizini autobusa, okačio zastavu ,,UČK” na prednji deo autobusa, i verbalno napadao hodočasnike.

Sveštenik je prišao da vidi šta se dešava i upozorio hodočasnike da ne nasedaju na provokacije. Tada je fizički napadnut od strane osumnjičenog, koji je nasrnuo na njega, odgurnuo ga i savio mu ruku. Osumnjičeni je potom pobegao svojim vozilom kada je primetio policajca koji čuva Bogosloviju.

Potparol tzv. kosovske policije za region Prizren potvrdio je da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje od 48 časova.

- Danas oko devet sati u ulici Remzi Ademi u Prizrenu, raportirano je da, dok je autobus vranjskih registarskih tablica bio zaustavljen, blizu autobusa je došao pop da uzme posetioce, jedna osoba je uhvatila za ruku popa i posle toga je pobegao sa tog mesta. Policija je zaustavila osumnjičenog i njemu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam sati – izjavio je Bitići i navodi da sveštenik nema povrede i da nije zatražio lekarsku pomoć.

Ovaj incident je izazvao uznemirenost među hodočasnicima i lokalnim stanovništvom, a nadležne institucije preduzimaju mere kako bi osigurale sigurnost i zaštitile sve učesnike u verskim obredima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading