OTKRIVENA LABORATORIJA KANABISA! Osumnjičeni lišen slobode na granici, forenzička jedinica oduzela uzorke biljaka radi testiranja!

Autor: M.B.

Hronika

25.02.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrivena improvizovana laboratorija za uzgoj kanabisa u selu Graničane.

OTKRIVENA LABORATORIJA KANABISA! Osumnjičeni lišen slobode na granici, forenzička jedinica oduzela uzorke biljaka radi testiranja!

Foto: Tanjug/AP

Kosovska policija

Kosovska policija je sinoć uhapsila R. V. (1981) nakon otkrića improvizovane laboratorije za uzgoj biljaka kanabisa u selu Graničane u opštini Leposavić. Prema saopštenju za KoSSev iz KP regiona Sever, policija je dobila informaciju o navodnoj laboratoriji za uzgoj narkotika, nakon čega je izvršena akcija.

Kako prenosi KoSSev, Jedinica za borbu protiv narkotika regiona Severu, u saradnji sa regionalnim direktoratom, upala je u kuću i prateće objekte u selu Graničane. Tokom pretresa pronađeno je 23 biljke, dužine od 40 cm do 1,85 cm, za koje se sumnja da je kanabis.

Pored biljaka, pronađeni su i drugi predmeti "potrebni za improvizaciju laboratorije", poput saksija i ventilacije.

Hapšenje osumnjičenog

R. V. (1981) je uhapšen nakon otkrića laboratorije i pronađenih biljaka. Detalji o hapšenju nisu navedeni, ali prema saopštenju, policija je preduzela akciju nakon dobijene informacije o sumnjivim aktivnostima u selu Graničane.

Forenzička jedinica oduzela uzorke biljaka radi testiranja


Nakon što je forenzička jedinica izvršila pretres, odlučila je da oduzme deo uzoraka biljaka radi testiranja u laboratoriji. Ovi uzorci će biti ključni u istrazi, a preostali deo biljaka će biti uništen, tvrdi se.

Osumnjičeni lišen slobode na prelazu Jarinje

Iako osumnjičeni nije pronađen na licu mesta tokom pretresa, sinoć je oko 19.30 časova zaustavljen i lišen slobode na prelazu Jarinje prilikom ulaska na Kosovo. Nadležni organi su odredili zadržavanje osumnjičenom do 48 sati, pružajući tako dodatni prostor za sprovođenje istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading