UŽAS U NOVOM SADU! Napadnut sveštenik SPC na ulici!

Autor:

Hronika

06.03.2024

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac je napao svešteno lice, pa pobegao.

UŽAS U NOVOM SADU! Napadnut sveštenik SPC na ulici!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Eparhija bačka je saopštila da je 5. marta 2024. godine, tokom popodneva, u novosadskom naselju Liman, došlo do fizičkog napada na sveštenika B.M. dok je izvršavao svoje uobičajene parohijske obaveze.

Došlo je do incidenta u kojem je nepoznati muškarac, bez ikakvog povoda i pred očima svedoka, napao sveštenika na ulici i potom pobegao u nepoznatom pravcu. Napad je odmah prijavljen novosadskoj policiji, koja trenutno sprovodi istragu o događaju.

- Očigledno je da je ovaj napad motivisan svakodnevnim i sve izražajnijim medijskim pohodima na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, naročito poslednjih meseci i dana, kada se na direktnom udaru poznate medijske anticrkvene i antisrpske armade ponovo našla Eparhija bačka i njena Crkvena opština novosadska zbog misijske delatnosti u srpskom narodu, očigledno uspešne. Poslednjih dana su rečeni mediji i njihovi pokrovitelji svoj govor mržnje usmerili protiv želje i inicijative pravoslavnih vernika da se izgradi spomen-hram Svetih mučenika bačkih na Limanu, gde više desetina hiljada vernika nemaju svoju parohijsku crkvu. Ova potreba građana Limana je odmah zloupotrebljena i ispolitizovana da bi se naše društvo dodatno polarizovalo i vratilo u društveni ambijent posleratnih godina kada su Crkva, njeno sveštenstvo i verni narod bili diskriminisani na svakom koraku, pa čak i fizički likvidirani.

Pozivamo sve društvene činioce, a posebno političke partije, medije i nevladin sektor, da na ovom primeru uvide svoj deo odgovornosti i da svi zajedno kao društvo učinimo sve da se ambijent u kojem živimo izleči i upristoji jer će, u suprotnom, dolaziti do sve većih podela u društvu - navodi se u saopštenju Eparhije bačke.

(Novosti)

BONSU VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
sima

06.03.2024 11:02

Svaki majmun uzima sebi za pravo , da cini necovecno postupanje prema svestenom licu , da samo zna da nije crkve nebi bilo ni njega , a ni srbije .

korime

06.03.2024 11:12

Crkva je odavno sve samo ne hram za vernike. I onako su religije placebo da se ljudi lakse kire sa istinom.