POČELO SUĐENJE ZA SMRT BRUTALNO PREBIJENOG ZORANA NA ZVEZDARI: Sud doneo važnu odluku

Autor:

Hronika

13.03.2024

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku koji je uvršten kao dokaz, prema rečima Zoranovog sina Nemanje, jasno se vidi kako je Zoran stajao na trotoaru ispred zatvorene kolske kapije porodice osumnjičenog i razgovarao sa majkom optuženog dok je optuženi bio u dvorištu.

POČELO SUĐENJE ZA SMRT BRUTALNO PREBIJENOG ZORANA NA ZVEZDARI: Sud doneo važnu odluku

Foto: Srpski telegraf/Printscreen/Društvene mreže, Privatna arhiva

Danas je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu održano pripremno ročište u slučaju protiv okrivljenog Nikole Š. za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom. Na ročištu je doneta odluka da snimak ključnih trenutaka prebijanja, koji je prema rečima porodice pokojnog Zorana Nedeljkovića, bude izveden kao dokaz. Naredno ročište zakazano je za 17. april, a optuženi Nikola Š. je prisustvovao ročištu, ali se nije izjašnjavao o krivici.

Na snimku koji je uvršten kao dokaz, prema rečima Zoranovog sina Nemanje, jasno se vidi kako je Zoran stajao na trotoaru ispred zatvorene kolske kapije porodice osumnjičenog i razgovarao sa majkom optuženog dok je optuženi bio u dvorištu unoseći kese koje su njegovi roditelji prethodno dovezli automobilom. U jednom trenutku, otac, majka i optuženi kreću ka kući, a Zoran i dalje stoji ispred kapije. Na snimku se vidi kako optuženi N. Š. zaleće, otvara kapiju i unosi udarac Zoranu, nakon čega Zoran gubi ravnotežu i pada. Detalji sa snimka su ključni za razumevanje događaja.

Ranije je Zoranova ćerka Tijana izjavila: "Komšija tvrdi da im je moj otac pretio, ali sve i da je bilo tako, ta rasprava se završila ubistvom, Zoran je mučki pretučen i ostavljen da leži na ulici u lokvi krvi." Ovo svedočenje porodice oštećenog pruža dodatnu perspektivu događaja.

Očekuje se da će naredno ročište 17. aprila doneti nove informacije u ovom slučaju. Porodica oštećenog Zorana Nedeljkovića traži pravdu za preminulog člana porodice, a ishod suđenja će biti od presudnog značaja za sve uključene strane. S obzirom na ozbiljnost optužbi i detalje sa snimka, očekuje se da će suđenje biti pažljivo praćeno od strane javnosti i pravnih stručnjaka.

Zoran Nedeljković (61) preminuo je 29. maja od posledica brutalnog prebijanja koje se dogodilo mesec dana ranije u beogradskom naselju Zvezdara. Ovaj slučaj ne prestaje da intrigira javnost, pre svega jer je optuženi za nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, učinjenim na mah, N.Š. i dalje na slobodi.

Među dokazima koji stoje u optužnici protiv N.Š. stoji i snimak sa nadzornih kamera komšijske kuće.

- Na snimku se jasno vidi kako je Zoran sve vreme stajao na trotoaru ispred zatvorene kolske kapije porodice osumnjičenog i razgovarao sa D. Š, majkom optuženog. Za to vreme, osumnjičeni N. Š. je bio u dvorištu, unoseći kese koje su njegovi roditelji pre toga dovezli automobilom - objašnjava izvor upoznat u slučaj i dodaje:

- U jednom trenutku, otac, majka i N. Š. kreću ka kući, a Zoran i dalje stoji ispred kapije. Tom prilikom im je nešto verovatno dobacio, što se ne čuje na snimku, a zatim se vidi kako se N. Š. zaleće, otvara kapiju i unosi u lice Zoranu. Iako je N. Š. prvobitno izjavio da je on odgurnuo Zorana, na snimku se vidi kako žrtva kreće rukom ka njegovim grudima, najverovatnije da ga odgurne, ali ga optuženi udara u glavu. Zoran gubi ravnotežu i pada tako da mu noge ostaju na trotoaru, a gornji deo tela u njihovom dvorištu. Ne vidi se jasno da N. Š. šutira Zorana, ali se vidi kako zamahuje nogom u predelu Zoranove glave, i kako Zoranovo telo odskače od zemlje - prepričava izvor za beogradske medije i dodaje da je možda i najvažniji trenutak na snimku onaj u kom se jasno vidi kako je N.Š. zadobio lake telesne povrede koje su mu konstatovane:

- N. Š. kako se jasno vidi na snimku pesnicama sam sebe udara više od pet puta u predelu glave sa leve strane. Njemu su na pregledu konstatovane povrede glave. Iako je N. Š. sam izjavio sledeće: „Uhvatio me je za vrat i počeo da me davi, udario me je pesnicom u glavu“, snimak sa komšijske kuće ove navode apsolutno demantuje - dodaje on i da scene na snimku deluju mučno:

- Zoran je ustao i dezorjentisano izašao na kapiju. Teško povređen i zatvorenih očiju Zoran je vidno bio nemoćan da shvati gde treba da ide, pa se oslonio na automobil u kome su bili ljudi i verovatno ih molio za pomoć. Dalje se on na snimku ne vidi, ali u izveštaju se navodi da je Zoran nastavio niz Ulicu Milana Rakića u pravcu Mite Ružića, teturajući se i nakon nekih stotinak metara naslanja se na jedan automobil i pada. Na tom mestu su ga i zatekli policijski službenici koji su mu pružili mu prvu pomoć do dolaska Hitne pomoći - zaključuje sagovornik.

Podsetimo, Zoranu su konstatovane višestruke povrede – fraktura lobanje, komplikovana fraktura donje vilične kosti, fraktura obe jagodične kosti, fraktura nosnih kostiju, impresivna fraktura sinusnih otvora, edem u lobanjskoj duplji ali i paraliza facijalnog nerva koja uzrokuje nepotpuno zatvaranje očnih kapaka. Mesec dana kasnije, preminuo je.

Porodica ubijenog Zorana pokrenula je peticiju da se nasilnik kazni i da dobije adekvatnu kaznu propisanu zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading