ZUBARKA SNEŽA ULEPŠAVALA ŽENE, A ZNALA SAMO ZA JEDAN PREDMET NA FAKULTETU: Zaćutala kada je trebala da nabroji preostale ispite!

Autor:

Hronika

11.03.2024

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga na Univerzitetu u Prištini trajala nekoliko dana.

ZUBARKA SNEŽA ULEPŠAVALA ŽENE, A ZNALA SAMO ZA JEDAN PREDMET NA FAKULTETU: Zaćutala kada je trebala da nabroji preostale ispite!

Foto: Društvene mreže

Snežana Stević

Snežana Stević imala je diplomu, koja se ispostavila kao lažna i bila je puna sumnjivih detalja. Naime, dekan, čiji je potpis bio na diplomi, nije bio na funkciji u vreme kada je ona navodno studirala, a godine upisa i diplomiranja ne poklapaju se sa dužinom trajanja studija.

Medicinski fakultet u Prištini je potvrdio da ne poseduju evidenciju o njenom studiranju, a Rektorat Univerziteta u Prištini - Kosovska Mitrovica je takođe izjavio da ne postoji diploma navedenog kandidata u njihovoj evidenciji.

- Proverom naše dokumentacije, ustanovili smo da ne posedujemo evidenciju iz perioda dok je navodno, studirala na našem fakultetu, jer je celokupna dokumentacija ostala u Prištini, posle nasilnog napuštanja matičnih prostorija - odgovorili su za "Blic" sa Medicinskog fakulteta u Prištini.

Kako dalje navode, poslali su dopis Rektoratu Univerziteta u Prištini - Kosovska Mitrovica i zamolili ih da dostave potrebne informacije.

- Obavestili su nas da se diploma navedenog kandidata ne nalazi u postojećoj Evidenciji o izdatim diplomama Univerziteta u Prištini - zaključuju u odgovoru.

Međutim, sve je postalo jasno vezano za (lažnu) diplomu, kada su Snežanu na saslušanju pitali da navede ispite koje je polagala, lažna zubarka je navela jedan ispit i stala.

- Ona ne zna ni nazive ispita na stomatologiji. Univerzitet u Prištini kaže da nikada nije ni studirala, a kamoli završila - kaže izvor.

Prema informacijama direktora Stomatološke komore Srbije, dr Milojka Jovanovića, Snežana je nekako pribavila falsifikovanu diplomu sa fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, koja potiče iz 1999. godine. Na nepoznat način, uspela ju je overiti kod notara, a zatim je donela fotokopiju iste u komoru, prevarivši tako relevantne institucije.

- Uredno overena fotokopija njene diplome je stigla kod nas, a mi, ukoliko nam nije naloženo, nemamo ingerencije da samoinicijativno proveravamo verodostojnost iste, koja je prethodno overena - kaže za Kurir direktor dr Milojko Jovanović i dodaje:

- Lažna diploma potekla je sa Univerziteta u Prištini, prvo je overena kod notara, što nije jasno kako je uspelo, zatim je stigla do nas, potom je vlasnica iste polagala i stručni državni ispit, a zatim ponovo vraćena ovde, sve dok nije u novembru prošle godine UKP došao kod nas sa prijavom.

 Prema njegovim rečima, nakon toga pokrenuta je istraga na Univerzitetu u Prištini koja je trajala nekoliko dana.

- Nama je sa Univerziteta javljeno da njene diplome nema i da je overena diploma koja je dospela kod nas očigledno falsifikat. Osim toga što je žena prevarant važno je za sve ljude koji žele da se podrvgnu tretmanima kao što su anti-ejdžing koji mogu biti izuzetno štetni po zdravlje, je da ne može svako po završetku medicinskog fakulteta da pruža ovakve usluge - kaže dr Jovanović i nastavlja:

- Postoji specijalizacija i kursevi za to koji se mogu upisati tek nakon tri godine staža određenog lica, takođe oni moraju biti odobreni od strane komisije i lice mora završiti fond od ukupno 120 časova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading