NESREĆNA SUDBINA MLADOG BRAČNOG PARA: Ljubav prema poslu koštala ih je života! Nakon sahrane na grobu je bio venac sa neobičnom zastavom! (VIDEO)

Autor:

Hronika

09.03.2024

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trinaest godina od nemilog događaja na auto-putu Beograd-Niš.

NESREĆNA SUDBINA MLADOG BRAČNOG PARA: Ljubav prema poslu koštala ih je života! Nakon sahrane na grobu je bio venac sa neobičnom zastavom! (VIDEO)

Foto: ST/Petar Divac/N. MANDIĆ, Printscreen/https://www.youtube.com/@BoMaroon

Trinaest godina od nemilog događaja na auto-putu Beograd-Niš podseća nas na tragičnu smrt mladog lekara Ivana Smajevića, čija je ljubav prema medicini na kraju bila kobna.

Tamara i Ivan Smajević, bračni par lekara, su bile osobe čiji je životni poziv bio da uvek priteknu u pomoć drugima. Ta sudbonosna večer nije bila izuzetak. Kada su primetili vozilo sa ženom kojoj je bila potrebna pomoć, bez razmišljanja su se zaustavili kako bi pružili pomoć.

 

 


Tragičan kraj borbe za tuđi život

Dok su se hrabro borili za tuđi život, sudbina je imala drugačije planove. Na njihovu nesreću, drugi automobil je naleteo na njih dok su bili zaustavljeni pored puta. Tragičan ishod ove nesreće odveo je Ivana Smajevića iz života u njegovoj 37. godini.

 

 

- Poslednji život koji je spasao i za koji je dao svoj, Tamara je povređena. Srećom preživela je, da gaji sina Dušana i čuva u uspomenu na heroja lekarske profesije, Ivana Smajevića - govori posle toliko godina njegova majka Miroslava, i dodaje:

- A bio je presrećan. Srećan jer je dobio posao, konačno. I pevao je, glumio, pisao pesme - kaže ona.

"Za Ivana nije postojao loš čovek"

- Kada se desi nešto ružno, on kaže, pa znaš tata, pa možda je morao. I stalno sam ga grdio, "Ivane, pa imaš dobru platu dete, kako to nemaš nikad novca?" Kada je bila sahrana, onda sam video kako to nema novca. Ljudi su prilazili i govorili "meni je Ivan napravio lek", "meni je Ivan doneo lek", "meni je Ivan pozajmio pare", "meni je Ivan..." E zato on nije imao novca - govori Aleksandar.

Zaustavili se da pomognu Mađarici sa decom

- Bilo je jako loše vreme za vožnju. I oni su jako polako vozili i bili srećni. Kažu, pevali su sve vreme u kolima i šalili se - govori majka.

- Klizav je bio put, i udarila je na auto-putu u bankinu. Oni su stali odmah da pomognu tu, i spasili su tu ženu, koja je imala neke lakše povrede i decu. Bilo je sve u redu - nastavlja otac.

Poslednju dijagnozu Ivan je postavio sebi

- Ivan rekao, pa ipak treba obezbediti ovo mesto, može nekome nešto još da se desi. On se sagnuo da uzme trougao. Otuda je došao fijat neki. Jurio je velikom brzinom, udario je u našeg Ivana. 25 minuta je bio živ - priča Miroslava.

Kako govori njegova majka, pred smrt je ostao dosledan struci.

- Postavio je moj sin poslednji put dijagnozu sebi "Meni je pukla dijafragma, meni nema spasa" - priča Miroslava.

- Što kaže moja Mira, "što Ivane stade". A posle kaže, "to ne bi bio Ivan da nije stao". Stalno sam Ivanu govorio da muškarci ne plaču, i on je to tako radio i kad je umirao, nije se čuo - priča njegov otac Aleksandar sa setom i tugom u glasu.

Bahati vozač se nije javio

Ni dan danas nam se taj čovek nije javio koji je usmrtio našeg sina. On sigurno to nije hteo da uradi. Ali ljudski je bilo da nam uputi neku reč.

Miroslava govori da su došli njegovi drugari da pevaju, devojke iz Kir Stefana, iz Krsmanca, iz Obilića. A pevali su mu Odu hrabrosti, opelo.

- To je bilo veličanstveno, koliko to može da bude - priča njegova majka.

Majka mi pevala uspavanku na sahrani

- Išli smo iza kovčega i majka mu je pevala u uspavanku. Tiho, samo da on čuje. Eventualno ja sam je mogao čuti pored njega. Ja nisam takav kvalitetan čovek kao što je on. I strašno sam ponosan na njega. Strašno - govori jecajući Ivanov otac Aleksandar

Jadna majka je doživela neočekivan događaj nakon sahrane svog sina. Na groblju je primetila venac sa mađarskom zastavom, što ju je iznenadilo. Kako kaže, iz konzulata Mađarske, čiju je državljanku njen sin spasao, došli su da odaju počast preminulom.

Izvor (Blic) 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading