POSLEDNJA ISPOVEST DŽAMBE PRED UBISTVO: Evo ko je hteo da ga se reši, sve otkrio u intervjuu, slutio šta mu se sprema...

Autor:

Hronika

07.03.2024

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji put, živi Iso Lero, zvani Džamba, viđen je 23. septembra 1992. godine. U ranim jutarnjim časovima svedoci su ga videli ispred kockarnice "London" na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana. Ubrzo mu se izgubio svaki trag...

POSLEDNJA ISPOVEST DŽAMBE PRED UBISTVO: Evo ko je hteo da ga se reši, sve otkrio u intervjuu, slutio šta mu se sprema...

Foto: Privatna arhiva

Zovem se Lero Iso, zvani Džamba. Rođeni Dorćolac. Stranputicom sam krenuo rano, još u petom razredu osnovne škole. Počeo sam da kradem na sitno, onda sam naučio da provaljujem i da "pozajmljujem" tuđe automobile. Tako sam i dospeo u popravni dom u Negotinu, posle u Kruševac, pa u zatvor...

Ovako je počeo svoju ispovest tik pre nego što je likvidiran Lero Iso, "veteran" beogradskog podzemlja, na koga je u restoranu "Marakana"  pucao Veselin Vukotić, ubica Andrije Lakonića.

- Još u Negotinu sam se upoznavao sa starijim i iskusnijim momcima, i pored zanata koji sam tamo izučio, naučio sam i od njih sve što je potrebno da se provala što efikasnije izvrši. Posle sam bio u domu na Voždovcu, i to zahvaljujući svom braniocu Branislavu Tanuškoviću, koji me je spasao nekog strožeg doma - pričao je Lero za Novosti.

Međutim, Lero je i tu nastavio da vrši krivična dela, uglavnom provale. Kaže da nikada nije džepario po autobusima, jer mu je bilo ispod časti da "nekome izvuče plavu kovertu krvavo zarađenu", jer "uvek mu je bila u pameti majka i njen osećaj kad bi joj se tako nešto desilo".

- Jedne noći me je maskirana osoba mučki ranila iz pištolja. Bio sam u društvu bivše žene Karmen i drugarice, kad mi je ta osoba prišla sa leđa i ispalila hitac. To se desilo ispred "Cepelina" - pričao je Lero za Novosti.

Milicija tada nije ništa preduzela, jer, kako kaže Džamba, znali su da on neće hteti svedočiti na sudu. Putem zakona se nikada nije svetio. Ali sa druge strane milicioneri su se maksimalno trudili da mu "zagorčaju život".

- Najbolji dokaz tome je afera kad sam branio, i odbranio svoj život ispred restorana Topčiderska noć, kada su slični došli da me "maknu". Tu sam radio na održavanju reda - prisećao se Lero poznate pucnjave koja je svojevremeno uzburkala Beograd. 

Prema njegovoj verziji tada, napadači su banuli u "Topčidersku noć" sa namerom da ga ubiju, a spremili su čak i dve ručne bombe, ali nisu uspeli da ih aktiviraju jer ih je obezbeđenje u tome sprečilo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading