NIJE VODIO DECU KOD LEKARA, A ONA NIJE SMELA DA IZLAZI VAN KUĆE SAMA: Novi detalji o životu para koji je u kandžama sekte ubio svoje mališane, a potom izvršio samoubistvo

Autor:

Hronika

08.03.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lavov kolega sa kojim je radio četiri godine u jednom tepih servisu ispričao je da je bio šokiran vešću da je porodica njegovog kolege tako stravično nastradala.

NIJE VODIO DECU KOD LEKARA, A ONA NIJE SMELA DA IZLAZI VAN KUĆE SAMA: Novi detalji o životu para koji je u kandžama sekte ubio svoje mališane, a potom izvršio samoubistvo

Foto: ST/Vladimir Lukić, Facebook

Lav Petrović Suvajdžić i njegova supruga, Martina Petrović Suvajdžić, su bili u centru medijske pažnje nakon što je javnost saznala za njihovu tragičnu sudbinu. Međutim, iza fasade brižnih roditelja krije se mračna priča. Lav je bio poznat po svojim teorijama zavere i nepoverenju u zdravstveni sistem, što je izazvalo sumnje kod njegovih poznanika, piše "Blic".

Naime, Lav nije vodio decu kod lekara, insistirajući na tome da nema poverenja u medicinske ustanove. Ova činjenica izazvala je zabrinutost kod njegovih poznanika, a sada, nakon tragedije, postavlja se pitanje da li je ova odluka imala fatalne posledice.

Lavovo neobično ponašanje nije prošlo neprimećeno ni među njegovim kolegama. Nakon što je dobio drugo dete, Lav je postao povučen i smušen, a konačno je dao otkaz u januaru ove godine, iako je uživao u dobrim odnosima sa svojim kolegama i imao stabilna primanja. 

Da je bio čudan, asocijalan i povučen više nije ni tajna i to svi znaju, ali niko ne priča o tome da decu nije vodio kod lekara. Otprilike u isto vreme kada se rodio prvi mališan nastupila je pandemija korone, a on je odmah počeo da iznosi neke svoje teorije zavere. Nisam u početku obraćao pažnju na to jer smo svi bili zbunjeni i nismo znali šta da mislimo. Međutim, to se tada nije zaustavilo već je eskaliralo do te mere da više nije vodio ni prvo a potom ni drugo dete kod lekara ni kada je trebalo, a ni on ni supruga nisu išli kod lekara - priča za "Blic" Lavov poznanik.

Ovo ponašanje je ostavilo njegove kolege u šoku, a sada se postavlja pitanje da li je odluka o otkazu imala veze sa tragičnim događajima koji su usledili.

- Govorio je kako nema poverenja u naš zdravstveni sistem, a kako sam par puta kroz razgovor shvatio, nije imao poverenja ni u šta. Od svega je zazirao i mislio da je neka prevara. Kao da je bio paranoičan. Međutim, nisam tome pridavao previše značaja jer nisam hteo da se uplićem u te priče, pošto mislim potpuno drugačije ali... Sada kad razmislim - ko zna šta se toj jadnoj deci desilo. Nadam se da će se ubrzo ovaj horor razrešiti i da ćemo konačno saznati pravu istinu. Javnost ima pravo da zna - priča  sagovornik.

Komšinica porodice Petrović Suvajdžić iz Petrovaradina takođe je iznela svoje sumnje u vezi sa ponašanjem ove porodice. Prema njenim rečima, patronažna sestra je nailazila na zaključana vrata njihovog doma, a sumnja se da su izbegavali kontakt sa zdravstvenim radnicima. Ova činjenica baca novo svetlo na njihov odnos prema medicinskoj pomoći i postavlja pitanje da li su njihovi postupci bili deo nekog većeg plana ili su samo bili izraz njihovog nepoverenja u sistem. Patronažna sestra bila nekoliko puta kada je Martina rodila drugo dete, ali da je obično nailazila na zaključana vrata.

- Sigurna sam da je Martina bila unutra, ali da nije htela da otvori. Možda je patronažnu sestru pustila jednom ili dvaput, i to neposredno nakon porođaja, ali posle sam svojim očima videla kako im patronažna sestra kuca na vrata, a oni ne otvaraju. Ubrzo se više nije pojavljivala. Odustala žena kada je videla da se sa njima ne može sarađivati - ispričala je komšinica.

Lavov kolega sa kojim je radio četiri godine u jednom tepih servisu ispričao je da je bio šokiran vešću da je porodica njegovog kolege tako stravično nastradala.

- Lav je bio dobar i vredan radnik. Nikada nismo imali nikakvih pritužbi na njega. Radio je kod nas četiri godine i sve je bilo u redu. Bio je malo asocijalan i nije se odazivao na pozive na druženje među kolegama. U početku smo ga zvali i pokušavali da se bolje upoznamo, ali smo odustali. Ipak, to ništa nije upućivalo na ovako veliku tragediju o kojoj priča čitava Srbija - priča sagovornik.

Dodaje da je postao malo čudan kada je letos dobio drugo dete, ali da su to kolege među sobom objašnjavale mukama sa kojima se svi roditelji suočavaju kada stigne prinova u kuću - nedostatak sna, umor, briga...

- Videli smo da je malo smušen i govorili smo međusobno da je to garant zato što sada u kući ima dva mala deteta pa ne zna gde će pre. Međutim, posle par meseci ta njegova odsutnost je eskalirala telefonskim pozivom u kome nam je kratko saopštio da daje otkaz. Svi smo bili zatečeni. To se desilo u januaru pred Božić ove godine. Imao je lepa primanja, tako da uzrok tragedije nikako ne može biti nedostatak finansijskih sredstava pa nam je bilo čudno što uopšte daje otkaz. Međutim, nije ispoštovao ni otkazni rok, samo je sutradan po supruzi poslao ključeve od prodavnice i poručio po njoj da je našao bolji posao - priseća se Lavov kolega i dalje odmahujući glavom zbog tragedije koja je zadesila tu porodicu.

Nije, kaže, mogao ni da zamisli da se takvo nešto može dogoditi niti da su Lav i Martina sposobni da urade to za šta ih optužuju.

- Eto sad ispada kao da je sve planirano. Dao je otkaz pre nešto više od dva meseca a imao je dobra primanja i dobre međuljudske odnose u firmi. A onda se dogodila tragedija. Ne znamo stvarno šta da mislimo. Možemo samo da kažemo da nam je jako žao - zaključuje Lavov bivši kolega.

Martinina rođaka rekla je da je ona bila dobra devojka, a da ju je Lav odvukao od porodice i posvađao sa njima uz napomenu da on ni sa svojom porodicom nije bio u dobrim odnosima.

Martinini najbliži su čuli kako joj Lav nije dozvoljavao da izlazi sa decom van kuće.

- Ljudi su znali da je ona mogla da ide najdalje do prodavnice. Samo se po dvorištu iznajmljene kuće u Petrovaradinu igrala sa decom. Bila je brižna majka i ne možemo da verujemo da je ona kriva za to. Ne bi ona ruku na decu digla. To je njena krv, naša krv... - priča uplakana sagovornica "Blica".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading