SUDE RADOJU ZVICERU I NIKOLI VUŠOVIĆU U ODSUSTVU! Evo šta im se sve stavlja na teret!

Autor:

Hronika

06.03.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripremno ročište započeto u februaru, kada su optuženi negirali krivicu.

SUDE RADOJU ZVICERU I NIKOLI VUŠOVIĆU U ODSUSTVU! Evo šta im se sve stavlja na teret!

Foto: MUP Srbije, Društvene mreže, Shutterstock, Privatna arhiva

Specijalni sud u Beogradu danas će biti poprište pripremnog ročišta pred početak suđenja u odsustvu Radoja Zvicera, Nikole Vušovića, poznatog kao Džoni sa Vračara, i desetorice pripadnika njihove grupe, zbog sumnje da su pokušali da otruju muškarca koji se nalazi u zatvoru u Crnoj Gori.

Pripremno ročište i reakcije optuženih

Pripremno ročište započelo je u februaru kada su optuženi negirali krivicu. Advokati su tada započeli sa uvodnim izlaganjima, a iste će nastaviti i danas. Na završetku pripremnog ročišta, sudija će zakazati glavni pretres, na koji će javnost moći da prisustvuje.

Predlozi tužilaštva i nedostupnost optuženih

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da spoji predmet po ovoj optužnici sa predmetom protiv grupe "Vračarci" u kojem je Vušović označen kao vođa grupe. Važno je istaći da su Vušović, Zvicer i Nikola Milenković nedostupni pravosudnim organima, dok je Dario Đorđević uhapšen u Austriji zbog krivičnih dela izvršenih na njihovoj teritoriji, zbog čega će se svima suditi u odsustvu.

Optužnicom su pored Zvicera i Vušovića obuhvaćeni Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Aleksandar Milošević, Nikola Milenković, Ognjen Drašković, Danilo Tešić, Bojan Šotra, Aleksandar Čović, Bogdan Dimitrijević i Dejan Rutanj. Zvicer i Vušović se sumnjiče da su od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Srbije i Crne Gore organizovali kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni.

Sumnje i krivična dela

Grupa se sumnjiči za vršenje krivičnih dela teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prinudu i izazivanje opšte opasnosti, a radi sticanja finansijske i druge koristi. Optužnicom im je na teret stavljeno da su pokušali cijanidom da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

Prinuda i saradnja sa žrtvom

Optuženi se sumnjiče da su rođenu sestru žrtve, pretnjama, paljenjem lokala i automobila u njenom vlasništvu, prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje. Oni su je nakon toga, bez njenog znanja, iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor da bi ga tako ubili.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading