PRIPREMNO ROČIŠTE "VRAČARCIMA"! Terete se za ove likvidacije!

Autor:

Hronika

06.02.2024

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Vušović i Uroš Piperski se smatraju organizatorima ove grupe, a svim optuženima se na teret stavlja krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnih dela.

PRIPREMNO ROČIŠTE "VRAČARCIMA"! Terete se za ove likvidacije!

Foto: Republika.rs, MUP Srbije, Profimedia

Nikola Vušović poznatiji kao Džoni sa Vračara

Danas se u Specijalnom sudu u Beogradu nastavlja pripremno ročište pred početak suđenja pripadnicima grupe "vračarci", koji se suočavaju sa ozbiljnim optužbama za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.

Pripremno ročište, iako je zatvoreno za javnost, započelo je 16. januara čitanjem optužnice, a nastavljeno je narednog dana kada su svi optuženi negirali svoju krivicu. Nakon optuženih, njihovi branitelji su počeli sa predlaganjem dokaza, što će biti nastavljeno i danas.

Optužnicom je obuhvaćeno ukupno 38 osoba, od kojih je 11 u bekstvu. Grupa se tereti za ubistva 20.marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šaraca.

Foto: printscreen/mup

Nikola Vušević

Po završetku pripremnog ročišta, sudija će zakazati glavni pretres (suđenje), na kojem će biti dozvoljeno prisustvo javnosti.

Nikola Vušović i Uroš Piperski se smatraju organizatorima ove grupe, a svim optuženima se na teret stavlja krivično delo udruživanja radi vršenja krivičnih dela.

U optužnici je obuhvaćeno ukupno 38 osoba, od kojih je 11 u bekstvu. Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Halabrina 20. marta, Dragana Ristića 10. septembra, i Aleksandra Šaraca 17. oktobra 2020. godine.

Pokušaji ubistava su izvršeni na sada pokojnog Lazara Vukićevića 7. oktobra, na Samira Divljanovića 29. decembra 2019. godine, na Miloša Nilovića 11. maja 2020., na Andriju Zarića 27. novembra 2020. godine, kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading